Astra Giurgiu, prima calificată în finala Cupei României. A învins-o dramatic pe Dinamo, la penalty-uri, după ce „câinii” au ratat de două ori penalty-ul care i-ar fi dus în ultimul act

Astra Giurgiu s-a calificat în finala Cupei României după executarea loviturilor de departajare. După 90 de minute, scorul a fost 1-0 pentru Dinamo, pe Stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, acelaşi cu care s-a impus Astra în meciul tur.

11 mai 2021, 23:29
Astra Giurgiu, prima calificată în finala Cupei României. A învins-o dramatic pe Dinamo, la penalty-uri, după ce „câinii” au ratat de două ori penalty-ul care i-ar fi dus în ultimul act

Dinamo a reuşit să trimită meciul cu Astra Giurgiu în prelungiri, prin golul marcat de Andrei Radu, în minutul 89. În cele 30 de minute de prelungiri nu s-a schimbat nimic, astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare.

La penalty-uri, primul a ratat Valentin Gheorghe de la Astra, care a trimis balonul în bară. Mihaiu avea de executat lovitura care ar fi dus-o pe Dinamo în finală, dar Popa a apărat prima dată. Arbitrul a considerat că portarul nu a rămas pe linia porţii şi Mihaiu a mai avut o ocazie de a termina meciul. Popa a apărat şi a doua oară, apoi Nepomuceno a trimis în bară balonul şi Raspopovici a transformat ultima lovitură.

Citeşte şi CUPA ROMÂNIEI Finala s-ar putea disputa cu spectatori. Doar persoanele vaccinate au acces pe stadion

Dinamo a dominat jocul în cea mai mare parte a timpului, Astra fiind mai activă în prelungiri.

La partide de debut a antrenorului Ionuţ Badea la Astra, Dinamo a avut prima ocazie prin Steliano Filip (9), însă fundaşul stânga a şutat pe lângă poartă. Jonathan Morsay a trimis un şut-centrare, dar Adam Nemec nu a ajuns la minge în 6 metri (15).

În repriza secunde, Nemec a trimis cu capul pe lângă (65), la centrarea lui Janusz Gol, Deian Sorescu a şutat şi el alături (67), iar portarul Mihai Popa a respins de sub transversală şutul din lovitură liberă al lui Paul Anton (87). Andrei Radu a marcat un gol de senzaţie (89), cu un şut-centrare de la mare distanţă, din partea stângă.

La loviturile de departajare, pentru Dinamo au transformat Raul Albentosa, Diego Fabbrini, Paul Anton şi Ricardo Grigore, iar Andreas Grigore şi Gevaro Nepomuceno au ratat. Pentru Astra au înscris Sulejman Krpic, Sebastien Wuethrich, Dario Canadjija, Igor Jovanovic şi Momcilo Raspopovic, iar Valentin Gheorghe a ratat.

Citeşte şi Supercupa României. CFR Cluj s-a impus în faţa FCSB după loviturile de departajare

În a doua semifinală, ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu o va înfrunta pe Universitatea Craiova, miercuri (20:30), pe teren propriu, după 0-3 în tur.

Finala Cupei României va avea loc în data de 22 mai, pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti.

Astra a cucerit trofeul o singură dată, în 2014, şi a mai jucat două finale, în 2017 şi 2019.