AstraZeneca a primit 486 de milioane de dolari pentru a dezvolta un tratament asemănănător celui administrat lui Donald Trump

Guvernul SUA a atribuit companiei AstraZeneca suma de 486 de milioane de dolari pentru a dezvolta şi a furniza până la 100.000 de doze de tratament cu anticorpi pentru coronavirus asemănătoare cu medicamentul cu care a fost tratat preşedintele Donald Trump.

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 14:17
AstraZeneca a primit 486 de milioane de dolari pentru a dezvolta un tratament asemănănător celui administrat lui Donald Trump

Acordul e pentru dezvoltarea unui cocktail cu anticorpi monoclonali care poate preveni Covid-19, mai ales pentru cei trecuţi de 80 de ani, care reprezintă categoria de risc ridicat, a transmis Departamentrul pentru Sănătate şi Servicii Umane al SUA, a transmis Reuters, citat de news.ro.

Tratamentul cu anticorpi a ajuns în atenţie tuturor după ce liderul SUA, Donald Trump, s-a infectat cu COVID-19 şi a fost tratat cu acest medicament al companiei Regeneron Pharmaceuticals. Trump a lăudat beneficiile medicamentului într-un video publicat pe Twitter.

Un important oficial american din domeniul sănătăţii a transmis că aşteptările guvernului sunt să pună la dispoziţie gratuit peste 1 milion de doze de tratament cu anticorpi pentru pacienţii bolnavi de Covid-19 similar cu cel administrat lui Trump.

AstraZeneca a transmis că intenţionează să furnizeze până la 100.000 de doze de la sfârşitul anului 2020 şi că guvernul SUA ar putea achiziţiona o cantitate suplimentară de până la un milion de doze în 2021, în baza unui acord separat.

În iulie, Regeneron a semnat un acord de 450 de milioane de dolari, în cadrul Operation Warp Speed, pentru furnizarea unor doze suficiente ale tratamentului cu anticorpi REGN-COV2 pentru a trata în jur de 300.000 de persoane.