ATAC ARMAT în California. OFICIAL, a fost un „act de terorism”

Ancheta asupra masacrului soldat cu 14 morți în California a fost reclasificată în "act de terorism", a anunțat vineri poliția federală americană.

RomaniaTV.net
04 dec. 2015, 21:32
ATAC ARMAT în California. OFICIAL, a fost un „act de terorism”

„Investigăm acum aceste fapte oribile în ipoteza unui act terorist. Avem dovezi ce arată că ele au fost pregătite minuțios”, a declarat David Bowdich, un responsabil FBI din Los Angeles.

Bowdich a menționat publicarea unui text pe Facebook sugerând că Tashfeen Malik — autoarea masacrului împreună cu soțul ei Syed Farook — a jurat credință „califului” grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr Al-Baghdadi.

„Suntem pe punctul de a elucida acest lucru. Mark Zuckerberg (șeful Facebook) a confirmat că a fost făcută această postare, chiar în momentul în care a început atacul… Este într-adevăr o declarație de supunere”, a detaliat el.

Tashfeen Malik și Syed Farook, în vârstă de 27 și 28 de ani, au deschis focul miercuri într-un centru de servicii sociale din San Bernardino, la 100 km est de Los Angeles, lăsând în urma lor 14 morți și 21 de răniți și fiind uciși ulterior într-un schimb de focuri cu poliția.

Ipotezele unui act de terorism și unei dispute au fost evocate după acest atac armat, cel mai grav în SUA în ultimii trei ani.