Atac armat la o grădiniţă din Rusia. 4 oameni au murit, dintre 2 copii

Atac armat la o grădiniţă din Rusia. Un bărbat înarmat a deschis, marţi, focul asupra unei grădiniţe din regiunea Ulianovsk din Rusia, ucigând trei persoane, relatează Reuters.

26 apr. 2022, 15:38
Atac armat la o grădiniţă din Rusia. 4 oameni au murit, dintre 2 copii
Atac armat la o grădiniţă din Rusia

Atac armat la o grădiniţă din Rusia. Ulterior, agenţia de presă TASS a precizat că atacul s-a soldat cu moartea a 4 persoane, victime fiind şi doi copii.

Citeşte şi: Rusia obligă cea mai mare editură de manuale să înlăture toate pasajele despre Ucraina

Atac armat la o grădiniţă din Rusia

La scurt timp, bărbatul s-a sinucis, potrivit sursei. ”Confirmăm incidentul şi că există patru cadavre”, a declarat un reprezentant al autorităţilor regionale, în timp ce o sursă din cadrul forţelor de ordine a declarat agenţiei de presă TASS că doi copii au fost ucişi în atac, scrie News.ro.

Avertismentul lui Serghei Lavrov

Livrările de armament occidental către Ucraina înseamnă că alianţa NATO este „în esenţă implicată în război cu Rusia”, iar Moscova consideră aceste arme ca fiind ţinte legitime, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu difuzat luni.

Aceste arme vor fi o ţintă legitimă pentru acţiunea militară a Rusiei în contextul operaţiunii speciale”, a afirmat Serghei Lavrov într-un interviu pentru televiziunea de stat postat pe site-ul ministerului de externe.

Au fost vizate instalaţiile de depozitare din vestul Ucrainei de mai multe ori (de către forţele ruse). Cum poate fi altfel? NATO, în esenţă, este angajată într-un război cu Rusia printr-un proxy şi înarmează acel proxy. Războiul înseamnă război.” a spus Serghei Lavrov.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a asigurat luni că Rusia va continua negocierile de pace cu Ucraina şi a avertizat asupra pericolului real al unui război mondial, transmite AFP.

Bunăvoinţa are limitele ei. Şi dacă nu este reciprocă, nu contribuie la procesul de negociere”, a spus Lavrov, citat de agenţiile ruse de presă.”Dar continuăm să purtăm negocieri cu echipa delegată de (preşedintele Volodimir) Zelenski, iar aceste contacte vor continua”, a spus el.