Atac cu o victimă şi trei răniţi la Universitatea din Heidelberg, Germania. Atacatorul german, în vârstă de 18 ani, s-a sinucis

O tânără a murit şi alte trei persoane au fost rănite în atacul comis luni la Universitatea Heidelberg din sud-vestul Germaniei, când un bărbat a dat buzna într-o sală de curs, a deschis focul, a părăsit sale şi apoi s-a sinucis.

24 ian. 2022, 22:50
Atac cu o victimă şi trei răniţi la Universitatea din Heidelberg, Germania. Atacatorul german, în vârstă de 18 ani, s-a sinucis

Autorul unui atac armat comis luni într-o sală de curs de la Universitatea din Heidelberg, în care a fost ucisă o tânără şi alte trei persoane rănite, era un german în vârstă de 18 ani, a anunţat comandantul poliţiei locale.

”Autorul ar fi tras cu o armă lungă în tmpul unui curs susţinut într-un amfiteatru al universităţii din Neuenheimer Feld, rănind în parte grav patru persoane”, a anunţat într-un comunicat Poliţia din Mannheim.

„Armele (n.r. pe care atacatorul le avea la el) au fost cumpărate din străinătate”, a adăugat Siegfried Kollmar, în timp ce motivaţiile acestui atac urmează, potrivit parchetului, să fie stabilite.

Poliţia porneşte de la principiul că este vorba despre un singur atacator şi consideră că ”nu mai există o situaţie periculoasă”. Anchetatorii ”nu au cunoştinţă despre o scrisoare de revendicare”, iar forţele de ordine îndeamnă opinia publică să ecite speculaţii.

Potrivit postului public Südwestrundfunk (SWR), universitatea le-a cerut într-un e-mail studenţilor să nu se ducă, pentru moment, în campusul din cartierul Neuenheimer Feld. Cu toate acestea, nu ar mai exista ”nicio ameninţare iminentă”, potrivit SWR, citat de News.ro.

Citeşte şi: Acoperişul aeroportului din Istanbul s-a prăbuşit din cauza zăpezii. Mai multe zboruri au fost anulate

În acest centru universitar situat pe malul de nord a fluviului Neckar, se află facultăţi de Ştiinţe Naturale, departamente ale Centrului Spitalicesc Universitar şi o grădină botanică. Universitatea din Heidelberg, înfinţată în 1386, este cea mai veche universtate din Germania.

Această instituţie de cercetare este o universitate de stat, cu o largă gană de cursuri, de la ştiinţe umane la medicină, şi se află în Baden-Württemberg (sud-vest), între Stuttgart şi Frankfurt.

Deviza universităţii – ”Semper apertus” (”Mereu deschis”) – şi instituţia afişează o voinţă de a lucra într-un spirit de deschieere şi toleranţă.

După mai multe semestre de cursuri la distanţă, din cauza pandemiei covid-19, cursurile au fost reluate fizic în octombrie, declară AFP o cercetătoare care lucrează la universitate. Ea precizează că se efectuau controale la intrarea în instituţie – privind certificatul sanitar.

Legislaţia germană cu privire la deţinerea armelor de foc a fost consolidată în urma a două atacuri – comise în şcoli, în oraşul Erfurt (est), în aprilie 2002, şi în oraşul Winnenden (sud-vest), în martie 2009. Armele folosite în aceste două atacuri erau înregistrate în mod oficial.

Germania are în prezent una dintre cele mai stricte legislaţii în domeniu din Europa, care prevede ca orice persoană în vârstă de peste 25 de ani să treacă un examen psihologic înainte de a cere un permis de port de armă.

Citeşte şi: Analistul militar Konrad Muzyka, despre tactica Rusiei: „Dacă Kremlinul chiar crede că poate instala un guvern marionetă la Kiev, care să fie pro-rus şi că va fi suficient, sunt foarte naivi”


loading...
Partenerii noștri