Atac terorist în Franţa: Victima decapitată era chiar ŞEFUL călăului său

Autorităţile franceze au identificat victima atacului terorist comis vineri, într-o uzină de produse chimice din Lyon. El se numeşte Yassin Salhi, are 35 de ani şi era angajat ca şofer la acea instituţie.

26 iun. 2015, 16:11
Atac terorist în Franţa: Victima decapitată era chiar ŞEFUL călăului său

Persoana decapitată în atacul terorist comis vineri într-o uzină de produse chimice, situată în apropierea localității franceze Lyon, este managerul unei societăți de distribuție din aceeași zonă, iar autorul atacului, Yassin Salhi, în vârstă de 35 ani, era angajat ca șofer al respectivei societăți.

Capul victimei a fost găsit agățat de gardul uzinei ce aparține grupului american Air Products, alături de două drapele islamiste. Există totuși ipoteza ca acest ultim detaliu să fie de fapt o diversiune pusă la cale de autorul atacului, deși ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că Yassin Salhi s-a aflat între anii 2006 și 2008 în atenția serviciilor de informații, el fiind bănuit de ‘radicalizare’ și că ‘s-ar fi aflat în contact cu mișcarea salafistă’, potrivit Agerpres.

Atacatorul a pătruns în incinta uzinei cu un vehicul ce avea autorizație de acces. Acolo el și-a decapitat patronul și a produs o explozie după ce a lovit cu mașina pe care o conducea mai multe recipiente cu gaze. Alte două persoane au fost rănite, inclusiv un pompier care a reușit să-l imobilizeze, teroristul fiind apoi reținut.

Soția sa, arestată și ea după atac, a afirmat că nu înțelege ce l-ar fi putut determina pe soțul ei să recurgă la un asemenea gest, susținând că amândoi fac parte dintr-o familie de ‘musulmani normali’ și că nu a remarcat în ultima vreme ca el să manifeste un comportament care să-i dea de bănuit.

Autoritățile au mai anunțat arestarea unei a treia persoane ce a fost reperată făcând mai multe deplasări suspecte în zona incidentului.

Președintele Francois Hollande, care a fost nevoit să plece mai devreme de la Consiliul European, a convocat o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Franței și a decretat instituirea nivelului maxim de alertă teroristă pentru următoarele trei zile în regiunea Rhone-Alpes.