Atacul dronelor în Ucraina. Rusia, bombardamente furibunde cu drone kamikaze în zona Kiev VIDEO

Atacuri cu drone au lovit joi dimineaţa devreme infrastructuri din regiunea Kiev, a anunţat Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene.

13 oct. 2022, 09:36

Război în Ucraina. „Un alt atac cu drone kamikaze asupra unor infrastructuri critice”, a scris oficialul într-un mesaj preluat de Reuters de pe Telegram.

Ucraina a informat în ultimele săptămâni despre un val de atacuri cu drone Shahed-136 de fabricaţie iraniană. Iranul neagă că ar livra drone Rusiei, iar Moscova nu a comentat.

Militarii ruși au atacat regiunea Kiev cu drone kamizake joi dimineață. Autoritățile ucrainene le-au cerut oamenilor să se îndrepte de urgență spre adăposturi. Între timp, în estul țării, armata ucraineană susține că a obținut mai multe victorii în apropierea orașului Herson, localitate vitală din punct de vedere strategic. Un purtător de cuvânt al Armatei a declarat că forțele ucrainene au recucerit cinci localități în ultimele 24 de ore. Între timp, pentru oamenii care trăiesc în zonele de război viața merge mai departe în locuințe neîncălzite și cu hrana zilnică tot mai greu de procurat.

Ramzan Kadîrov: „Trupele cecene sunt mult mai periculoase decât orice armă nucleară”

Alarma s-a dat joi dimineață, după ce militarii ruși au bombardat regiunea Kiev cu drone kamizake, relatează presa ucraineană, citată de The Guardian.

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksiy Kuleba, i-a avertizat pe localnici despre atacuri, în jurul orei locale 6:00, printr-un mesaj publicat pe rețeaua Telegram.

„A fost atacată una dintre comunitățile regiunii. A avut loc un bombardament cu drone kamikaze. Salvatorii sunt deja la fața locului”, a precizat oficialul ucrainean.

Război în Ucraina. Kuleba le-a cerut localnicilor să se îndrepte de urgență spre adăposturi. Totodată, Kyrylo Tymoshenko, adjunctul șefului Cancelariei prezidențiale a lui Volodimir Zelenski, a anunțat că elemente critice de infrastructură au fost distruse în urma atacurilor cu drone kamikaze din zonă.

În estul țării, locuitorii orașului Izium, ocupat anterior de ruși, sunt nevoiți să stea la coadă pentru ajutoare umanitare. Gazul și apa curentă rămân întrerupte, la câteva zile după ce trupele rusești au fost îndepărtate din zonă.

Şeful spionajului britanic anunţă epuizarea Rusiei în războiul din Ucraina. „Rămâne deja fără muniție”

„Avem nevoie de hrană. Am vrut să luăm pâine, pentru că nu mai avem. Dar nu avem bani să o cumpărăm”, a spus Nataliya Lytovchenko, o locuitoare din Izium.

„Încercăm să strângem lemne de foc, încălzim casa, acoperim totul, vreau să mă încălzesc”, a mărturisit Maryna Kozar, o femeie ce locuiește în Izium.

Război în Ucraina. În schimb, pentru alții, singura opțiune este să plece. Este cazul unor locuitori din Zaporojie, oraș care se află în apropierea celei mai mari centrale nucleare din Europa, și care a fost lovit în trecut de rachetele rusești.

Între timp, sute de șoferi de camioane sunt nevoiți să aștepte feriboturile pentru a traversa strâmtoarea Kerci după explozia de sâmbăta trecută, care a provocat prăbușirea parțială a podului care leagă Crimeea de Rusia. În timp ce traficul pentru autoturisme și trenuri a fost reluat, transportul de marfă este încă perturbat. Rusia a declarat că a reținut opt persoane, pentru ceea ce numește un atac terorist.