Atenţionare de călătorie MAE privind escaladarea tensiunilor în Irak şi zona extinsă a Orientului Mijlociu

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetățenilor români să evite călătoriile care nu sunt necesare în Irak, din cauza escaladării tensiunilor din zona Orientului Mijlociu în ultimele ore.

RomaniaTV.net
03 ian. 2020, 12:21
Atenţionare de călătorie MAE privind escaladarea tensiunilor în Irak şi zona extinsă a Orientului Mijlociu

MAE recomandă evitarea zonelor în care au loc mitinguri și manifestaţii politice.

De asemenea, cetăţenii români sunt rugați să se informeze din vreme asupra situaţiei de securitate din zonele în care urmează să călătorească, să coopereze cu autorităţile locale şi să aibă asupra lor datele de contact ale celei mai apropiate misiuni diplomatice sau consulare române. Acestea se află pe site-ul MAE: www.mae.ro/romanian-missions.

În același timp, MAE recomandă insistent cetăţenilor români să îşi anunţe prezenţa la cea mai apropiată misiune diplomatică sau consulară română, transmiţând propriile coordonatele pentru a putea fi contactaţi în cazul în care intervine o situație de urgență.

Cetăţenii români care ajung într-o situație deosebită pot apela numerele de telefon ale celei mai apropiate misiuni diplomatice sau consulare române, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numerele de telefon de urgenţă ale acestora, care se găsesc pe pagina web a MAE:www.mae.ro/romanian-missions.