Atentate la Paris: Japonia este şocată, Iranul le califică drept „crime împotriva umanităţii”

Japonia s-a declarat sâmbătă 'șocată' de atentatele teroriste sângeroase comise vineri seară la Paris și soldate cu cel puțin 120 de morți și peste 200 de răniți și s-a angajat că conlucreze cu comunitatea internațională pentru prevenirea terorismului, relatează AFP și Kyodo.

RomaniaTV.net
14 nov. 2015, 07:17
Atentate la Paris: Japonia este şocată, Iranul le califică drept „crime împotriva umanităţii”

„Guvernul este șocat de aceste acte de terorism inumane și odioase soldate cu atâtea victime și va lucra cu comunitatea internațională pentru prevenirea terorismului”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului japonez, Yoshihide Suga.

La rândul său, președintele iranian Hassan Rohani a anunțat că își amână turneul diplomatic în Europa și a condamnat dur atentatele din Franța, pe care le-a calificat drept crime împotriva umanității, potrivit agenției de presă oficiale iraniene Irna.

„În numele poporului iranian, care a fost el însuși victimă a terorismului, condamn ferm aceste crime contra umanității și transmit condoleanțele mele poporului francez îndoliat și guvernului de la Paris”, a scris Rohani într-un mesaj adresat președintelui francez François Hollande.

Masacru terorist la Paris, peste 120 de oameni au fost ucişi şi 200 au fost răniţi în mai multe atentate care s-au produs într-o sală de concerte, altul lângă Stade de France, iar celelalte în mai multe magazine şi restaurante. În sala de spectacole Bataclan, teroriştii au tras în plin în mulţime, acolo s-au produs şi cele mai multe victime, in jur de 100 de morţi.

Preşedintele Francois Holande, care asista la meciul de fotbal Franţa-Germania a fost evacuat de urgenţă. Franţa şi-a inchis frontierele, nimeni nu mai are voie să iasă din ţară. Cel puţin opt terorişti au comis atacurile, arată primele date, 7 dintre aceştia au murit după ce s-au aruncat în aer. În cursul atentatelor, teroriştii au strigat Allah e mare şi au spus că atacurile sunt o pedeapsă pentru acţiunile franţei în Siria.

Premierul desemnat Dacian Cioloș s-a declarat, sâmbătă, „profund șocat de atentatele teribile” de la Paris și a apreciat că acestea reprezintă încă o dovadă că trebuie făcut mai mult pentru a combate terorismul, ura și ideologiile radicale.

„Sunt profund șocat de atentatele teribile de la Paris. Din păcate, este încă o dovadă că trebuie să facem mai mult pentru a combate terorismul, ura și ideologiile radicale. Condoleanțe familiilor lovite și putere răniților care se luptă să supraviețuiască”, a scris Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook.