Atenţie! Ce carne mănâncă copilul tău?

Din ce în ce mai multe surse de informare în ceea ce priveşte alimentaţia copiilor ne transmit să fim atenţi la carnea pe care o dăm de mâncare copiilor noştri.

RomaniaTV.net
23 apr. 2012, 08:57
Atenţie! Ce carne mănâncă copilul tău?

Pe de-o parte, ştim cu toţii ca nutrienţii din carne sunt importanţi pentru armonioasă dezvoltare a unei fiinţe umane, iar copiii au nevoie de proteinele din carne pentru creierul şi musculatura lor, dar pe de altă parte specialiştii în alimentaţia copiilor avertizează: carnea de pui (şi nu numai) din comerţ poate avea hormoni care duc la tulburări hormonale serioase la unii copii.

Sunt cazuri de fetiţe şi chiar băieţei diagnosticaţi cu un nivel prea mare de estrogen în corp, fapt ce duce la tot felul de anomalii pentru vârsta lor: transpiraţie excesivă urât mirositoare la copii mici, păr pubian la 4 ani, noduli la sân la 8 ani, chisturi ovariene la 6 ani. Medicii recomandă prudenţă în consumul cărnii de pui şi al produselor derivate din pui: organe şi ouă. Analizele de laborator se pare că arată o cantitate mare de hormoni de creştere în aceste păsări pregătite rapid şi pe bandă rulantă că să fie scoase la vânzare. Cererea e mare, populaţia e numeroasă şi deci industria trebuie să presteze ca să satisfacă acest mecanism.

 Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro