Atenție la acest aliment! Poți avea grave probleme cu inima

Suntem în secolul vitezei și aceasta este principala problemă a multora dintre noi. Atunci când vorbim despre alimentație, încercăm pe cât mai mult posibil să evităm să gătim, bineînțeles tot din lipsă de timp. Acest lucru poate să ne afecteze sănătatea foarte mult.

18 nov. 2022, 12:38
Atenție la acest aliment! Poți avea grave probleme cu inima

Suntem în secolul vitezei și aceasta este principala problemă a multora dintre noi. Specialiștii în nutriție ne recomandă să evităm pe cât mai mult posibil mâncarea de tip fast-foos, dar și cea congelată.

Care este alimentul care ne pune inima în pericol

Când vine vorba despre sănătate atunci încercăm să facem tot posibilul să avem grijă ce mâncâm și mai ales ce alimente să încercăm să evităm pe tot posibilul. Unul dintre alimentele pe care trebuie să le evităm pe cât posibil este pizza congelată. Specialiștii ne avertizează că pizza congelată este încărcată cu ingrediente nesănătoase, inclusiv carne procesată, brânzeturi bogate în grăsimi și sosuri cu zahăr. (…) Dacă o felie de pizza consumată ocazional nu te va ucide, consumul regulat de pizza congelată poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă sau alte probleme cardiovasculare”, a anunțat nutriționistul Krutika Nanavati.

Mai mult acesta a spus că dacă consumăm acest aliment des putem să avem grave probleme cu inima.

„Sunt adesea bogate în grăsimi saturate și sodiu, ambele putând fi dăunătoare sănătății dacă le consumi prea mult (…) Consumul de carne procesată poate crește riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și alte boli cardiovasculare, așa că cel mai bine este să le eviți cât mai mult posibil”, a adăugat acesta.

Cu toate acesta sunt foarte mulți români care preferă să consume acest timp de aliment, tocmai pentru că este foarte foarte ușor de gătit.

Citește și: Mici unşi pe pâine, modul inedit de preparare a tradiţionalilor mititei. Reţeta care face furori pe TikTok. VIDEO

Alimente foarte nocive care trebuie evitate

Unul dintre alimentele care trebuie evitate pe cât posibil este zahărul. Acest aliment nu este periculos în sine, dar un consum masiv de zahăr crește sarcina glicemică. De asemenea, evitați pe cât posibil dulciurile coapte, iar aici menționăm prăjiturile, biscuiții, sau chiar gogoșile. Alte produse de patiserie, biscuiți, plăcinte, cornuri, tarte, prăjituri și merdenele prezintă aceleași probleme. De asemenea evitați pe cât posibil sare și băuturile dulci.

Citește și: Diana Dumitrescu și-a prins soțul în fapt, i-a găsit mesaje compromițătoare în telefon. „Sunt foarte geloasă. I-am verificat telefonul, l-am și urmărit”