Atenție, șoferi! Puteți ajunge să scoateți din buzunar 40.000 de lei pentru amenzi dacă faceți acest lucru

Amenzi de cel mult 40.000 de lei pentru cei care își parchează mașinile pe plajă, diguri și faleze, potrivit unui proiect de lege.

24 sept. 2021, 08:17
Atenție, șoferi! Puteți ajunge să scoateți din buzunar 40.000 de lei pentru amenzi dacă faceți acest lucru

Șoferii

ar putea primi amenzi de cel mult 40.000 de lei dacă își parchează mașinile pe plajă, diguri și faleze, potrivit unui proiect de lege.

Proiectul de la Senat vizează modificarea OUG nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere. Se propune majorarea substanțială, de nu mai puțin de 40 de ori, a amenzii ce poate fi aplicată în cazul celor care intră cu mașina pe plajă.

“Circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, diguri şi faleze, cu excepţia locurilor anume destinate în acest scop sau pentru intervenţii operative” va fi sancționată cu amenzi între 20.000 și 40.000 pentru persoanele fizice, după ce proiectul va intra în vigoare.

În momentul de față, se dau amenzi între 500 și 1.000 de lei. Având în vedere faptul că amenzile se pot plăti, într-un termen de 15 zile de la momentul primirii procesului-verbal, pe jumătate din minimul ei, cei prinși acum că intră cu mașina pe plajă plătesc amenzi de maximum 250 de lei.

Majorarea amenzilor pentru conducerea sau parcarea mașinilor pe plajă a apărut fiindcă nivelul amenzilor din prezent nu încurajează aceste practici.

Inițiatorii proiectului sunt de părere că, “prin achitarea acestor sume, contravenientul nu conştientizează gravitatea faptelor săvârşite şi consecinţele acestei fapte şi nici nu este motivat să respecte obligaţiile legale ori să ia măsuri pentru intrarea în legalitate sau pentru prevenirea apariţiei acestor incidente în viitor”, conform avocatnet.ro.