Athenee Palace Hilton se închide în plină epidemie de coronavirus. Decizie fără precedent în istoria hotelului

Hotelul Athenee Palace Hilton din centrul Bucureştiului se închide temporar pentru prima oară în cei 106 ani de existenţă, în contextul răspândirii epidemiei de coronavirus. Unitatea de cazare aparţine grupului Ana Hotels, deţinut de omul de afaceri George Copos.

RomaniaTV.net
20 mart. 2020, 13:41
Athenee Palace Hilton se închide în plină epidemie de coronavirus. Decizie fără precedent în istoria hotelului

George Copos a mai suspendat activitatea hotelurilor Sport, Ana și Bradul din Poiana Brașov.

„Este o decizie pe care o luăm cu inima stransă, insă ne confruntăm cu o situație fără precedent pentru noi. În 1914, Athenee Palace a găzduit primii oaspeți. De atunci, 2 războaie mondiale, 39 de ani de comunism, o revoluție a oamenilor liberi și multe alte timpuri de cumpănă, tulburi, aspre sau pline de speranță, ne-au scris istoria. De mai bine de un secol, ușile noastre nu s-au închis niciodată. Am supravietuit — prin restaurare, reconstrucție, prin oamenii care au suflat viață între peretii acestei clădiri. Pe oameni trebuie să îi protejam. Suntem responsabili, împreună”, este mesajul companiei Ana Hotels, conform Profit.ro.

De asemenea a fost amânată deschiderea Hotelului Europa și Ana Aslan Health Spa din Eforie Nord.

Ana Hotels deține în portofoliu șapte proprietati, respectiv hotelurile Athénée Palace Hilton, de 5 stele, și Crowne Plaza Bucharest, de 4 stele, din Capitală, hotelurile Sport, Bradul și Poiana din Poiana Brașov, și Europa din Eforie Nord.

Închiderea temporară a hotelului Athenee Palace Hilton are loc după instituirea stării de urgenţă. 

„Combaterea transmiterii infecțiilor cu noul coronavirus presupune un efort susținut, adaptabilitate și acțiune rapidă. Instituirea stării de urgență permite autorităților responsabile să adopte gradual, adică pe rând, sau imediat, dacă se impune, măsuri precum închiderea punctelor de trecere a frontierei de stat, închiderea temporară a unor restaurante, hoteluri, cafenele, cluburi și alte locuri publice”, a anunţat luni preşedintele Klaus Iohannis odată cu decretarea stării de urgenţă.

Iohannis: „Începând se azi se institutie stare de urgenţă pe tot teritoriul Romaniei pentru 30 de zile”. Decretul a fost publicat în MO