Au fost confirmate 61 de persoane cu coronavirus pe nava aflată în carantină din Japonia! 17 români se află la bord

Autorităţile au confirmat că pe vasul de croazieră aflat în carantină în Japonia se află 61 de persoane depistate cu coronavirus, după ce medicii au verificat toţi pasagerii. 

RomaniaTV.net
07 feb. 2020, 06:47
Au fost confirmate 61 de persoane cu coronavirus pe nava aflată în carantină din Japonia! 17 români se află la bord

Potrivit MAE, 17 români sunt în carantină pe o navă de croazieră aflată în largul coastelor Japoniei. Este vorba despre doi pasageri și 15 membri ai echipajului de pe vasul „Diamond Princess”. 

Citeşte şi: Coronavirus: 17 români, în carantină pe un vas de croazieră în largul coastelor Japoniei

Vasul Diamond Princess a fost plasat în carantină după ce un pasager a fost depistat cu coronavirus. Compania care operează vasul de croazieră a transmis iniţial că un bărbat care s-a urcat la Hong Kong nu a spus că se simte rău şi nici membrii familiei sale, care l-au însoţit, nu au manifestat simptome.

„Am primit rezultatul testelor pentru 31 de persoane și în cazul a 10 persoane ele sunt pozitive. Acești oameni au fost evacuați de pe navă și, cu ajutorul oficialilor de la Garda de Coastă sunt transportați la unități medicale din prefectura Kanagawa”, a anunțat Katsunobu Kato – ministrul japonez al Sănătății.

Citeşte şi: Peste 3.711 persoane aflate în carantină la bordul unei nave de croazieră în Japonia din cauza coronavirus

Japonia a înregistrat pe teritoriul său 20 de cazuri de persoane infectate, dintre care patru fără simptome, potrivit celor mai recente date difuzate luni de Ministerul Sănătăţii nipon. Începând de sâmbătă, Japonia refuză intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor străini care au călătorit recent în provincia chineză Hubei, epicentrul epidemiei, în centrul Chinei. Japonia a închiriat până acum trei avioane pentru a repatria 565 de cetăţeni ai săi din Wuhan, capitala provinciei Hubei.