Au început disponibilizările la Jucu: Nokia a dat afară primii 50 de angajaţi

Primii 50 de disponibilizaţi de la fabrica Nokia de la Jucu au aflat că au rămas fără serviciu. În total, ar urma să fie date afară 200 de persoane .

RomaniaTV.net
30 oct. 2011, 10:30
Au început disponibilizările la Jucu: Nokia a dat afară primii 50 de angajaţi

Primii angajaţi care vor fi disponibilizaţi de la fabrica Nokia din comuna clujeană Jucu au fost anunţaţi, duminică dimineaţă, la ieşirea din schimb, că nu mai este nevoie să vină la lucru. Cincizeci de persoane au aflat, astfel, că de la 1 noiembrie nu li se prelungesc contractele încheiate pe perioadă determinată.

Liderul Sindicatului „Nokia Metal”, Valentin Ilcaş, spune că primii disponibilizaţi sunt angajaţi ai unor firme de recrutare – Trenkwalder şi Lugera – care aveau contracte pe perioadă determinată cu Nokia şi care vor mai fi plătiţi şi pentru lunile noiembrie şi decembrie, chiar dacă nu vor mai lucra la fabrică. Chiar dacă vor fi plătiţi, aceştia nu sunt incluşi în programul de acordare a plăţilor compensatorii, care se negociază de sindicate şi conducerea Consiliului Judeţean Cluj cu conducerea Nokia.

Conform aceleiaşi surse, în privinţa celorlalţi angajaţi ai Nokia, care rămân în fabrică până la finele anului, conducerea a anunţat că vor fi plătiţi dublu pe lunile octombrie şi noiembrie, iar despre plăţile compensatorii oamenii vor primi informaţii săptămâna viitoare.

Vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, declara că autorităţile judeţene negociază cu oficialii Nokia acordarea a 20 – 30 de salarii compensatorii pentru angajaţii fabricii din Jucu care urmează să fie disponibilizaţi.