Augustin Zegrean, despre plângerea Laurei Kovesi la CEDO: Cererea ei nu este absurdă

Publicat: Marţi, 08 Ianuarie 2019 20:32 // Actualizat: Marţi, 08 Ianuarie 2019 20:32 // Sursa: romaniatv.net
Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, afirmă că demersul fostei șefe DNA, Laura Kovesi, care a atacat la CEDO decizia CCR de revocare din funcție, nu este unul absurd. Zegrean spune că CEDO nu judecă în legalitate, ci judecă în echitate, verificând dacă decizia din țara respectivă este conformă cu Convenția pentru drepturile omului.

"Este adevărat că în România nu există cale internă de atac impotriva deciziilor Curții Constituționale, dar faptul că ele sunt definitive nu ar împiedica CEDO să dea o soluție, pentru că și deciziile instanței supreme sunt definitive. CEDO nu judecă în legalitate, judecă în echitate și este normal să fie așa. Acolo sunt 47 de judecători, se atacă soluții venite din 47 de țări și este imposibil ca cineva să cunoască în amănunt Dreptul din toate aceste țări. Atunci, de foarte multe ori deciziile CEDO sunt decizii date pentru a rezolva o problemă în echitate, nu neapărat în legalitatea din țara respectivă. CEDO verifică doar dacă soluția din țara ta este conformă cu Convenția pentru drepturile omului, care în cei 10 ani de CEDO a fost interpretată în nenumărate feluri. Ei nu te verifică în legătură cu legalitatea, ci dacă a fost încălcat un drept fundamental. Din această perspectivă, cererea doamnei Kovesi nu este absurdă", a declarat Augustin Zegrean pentru Hotnews.ro.

Laura Codruţa Kovesi a atacat la CEDO decizia prin care a fost revocată din funcţia de procuror-şef al DNA ca urmare a Deciziei nr.358 din 30 mai 2018 pronunțată de Curtea Constituțională. Plângerea a fost depusă în luna decembrie 2018. 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Augustin Zegrean Laura Kovesi laura kovesi cedo
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 ian 07:54
Răspunde | Votează email 0 email
costica alexa
Erata zegrean pupator de bas-traian spera ca-l mai asulta cineva-n Romania, sa ne spuna cum poate fi destructurat ;statul mafiot;.
09 ian 03:54
Răspunde | Votează email 0 email
??????
CCR nu are atribuții de a decide despre sancționarea celor ce exercită funcțiile publice, fiind o chestiune de legalitate, deci de competența instanțelor , în speță a CSM și a ÎCCJ?
1
EUR
4.7228
RON
18 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H