AUR cere anchetă în Parlament privind scumpirea energiei electrice. „E o bătaie de joc la adresa românilor”

Alianţa pentru Unirea Românilor, partidul condus de George Simion şi Claudiu Târziu, cere înfiinţarea unei comisii de anchetă în Parlament pentru a verifica modul în care a fost adoptată decizia de liberalizare a pieţei energiei electrice de la 1 ianuarie 2021. Parlamentarii AUR susţin că această decizie "afectează în mod direct bugetul fiecărei gospodării din România".

31 dec. 2020, 15:03
AUR cere anchetă în Parlament privind scumpirea energiei electrice. „E o bătaie de joc la adresa românilor”

AUR cere anchetă în Parlament privind scumpirea energiei electrice. Alianţa pentru Unirea Românilor mai vrea „destituirea urgentă” de către Parlament a conducerii actuale „ultra-politizate” a ANRE şi desemnarea unei noi conduceri „profesioniste, neînregimentate politic, precum şi interpelarea ministrului Energiei în condiţiile prevăzute de regulamentele celor două Camere ale Parlamentului”.

„AUR îşi exprimă indignarea faţă de aşa-zisa liberalizare totală a pieţei de energie electrică începând din 1 ianuarie 2021. Această măsură şi felul în care este pusă în practică de către operatorii de pe piaţa de energie, sub oblăduirea directă a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) şi a factorilor decizionali din Ministerul Energiei, este o bătaie de joc la adresa cetăţenilor români”, se arată într-un comunicat de presă al AUR, citat de Agerpres.

Citeşte şi: George Simion, liderul AUR: „Se încearcă asasinarea noastră mediatică prin asocierea cu mișcarea anti-vaccin”

AUR cere anchetă în Parlament privind preţul energiei electrice. Scumpirile anunţate de ANRE chiar în Ajunul Crăciunului

AUR consideră „revoltător” faptul că anunţul oficial al ANRE referitor la scumpirea preţului la energia electrică a fost făcut public pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului.

„Cu atât mai revoltător este faptul că anunţul oficial al ANRE privind scumpirea, între 13% şi 26%, a preţului la energia electrică a fost făcut public pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului (cu doar 7 zile înainte de intrarea în vigoare), o zi aleasă parcă deliberat pentru ca un astfel de anunţ să treacă aproape neobservat de către cetăţeni.

Impunerea noilor preţuri, asimilate ‘serviciului universal’, este cu atât mai insultătoare în condiţiile în care în ultimii treizeci de ani în ţara noastră a fost construită o singură centrală electrică – cea de la Brazi, iar ANRE a aprobat toate majorările de tarife cerute de către distribuitori, fără să solicite realizarea de investiţii”, arată parlamentarii AUR.

Citeşte şi: George Simion (AUR): „Vor austeritate, dar doar pentru căţei. În Parlamentul României sunt prime peste prime, secretare peste secretare”

Potrivit senatorii şi deputaţii Alianţei pentru Unirea Românilor, companiile de stat, precum Electrica şi Romgaz, „au suferit şi suferă în continuare de pe urma managementului veşnic dezastruos”.

„Ţinem să mai precizăm că şapte state membre ale Uniunii Europene practică un preţ inferior al energiei electrice pentru consumatorii casnici comparativ cu România, între aceste state numărându-se Ungaria, Bulgaria sau Olanda, dar în condiţiile în care venitul pe cap de locuitor în ţara noastră este al doilea cel mai mic din spaţiul comunitar”, conchide AUR.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă (AUR) spulberă restaurantele care oferă reduceri persoanelor vaccinate anti-COVID. „E discriminare totală. Se încalcă grav Constituţia”


loading...
Partenerii noștri