Aurel Ardelean a murit. Rectorul universităţii Vasile Goldiş era internat la Fundeni

Publicat: Miercuri, 26 Decembrie 2018 14:01 // Actualizat: Miercuri, 26 Decembrie 2018 14:01 // Sursa: romaniatv.net

Fost ministru, în lacrimi a doua zi de Crăciun! Mihai Fifor a anunţat trecerea în nefiinţă a rectorului universităţii Vasile Goldiş din Arad, Aurel Ardelean! Profesorul Ardelean avea probleme de sănătate de mai mult timp şi era internat la Fundeni.

Președintele Universității „Vasile Goldiș” din Arad, prof.univ.dr. Aurel Ardelean a încetat din viață la vârsta de 79 de ani, în această dimineață, la București.

Profesorul Aurel Ardelean a fost internat în data de 9 decembrie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, acuzând probleme grave de sănătate. În urma investigațiilor și din cauza stării critice în care se afla, medicii arădeni au decis în 10 decembrie să-l trimită cu elicopterul la spital în București. Acolo a fost internat la secția de Hematologie a Institutului Clinic Fundeni. Ultimele informații oficiale au fost că președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” se afla sub supravegherea doctorului Bogdan Ionescu.

Aurel Ardelean s-a născut la data de 4 iulie 1939, a fost senator în legislatura 2004-2008, ales în județul Arad pe listele partidului PRM. A fost membru al grupului parlamentar PRM până în septembrie 2008, când a devenit independent. În cadrul activității sale parlamentare, Aurel Ardelean a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Slovenia, Republica Arabă Siriană, Malaezia și Republica Lituania. Aurel Ardelean a înregistrat 232 de luări de cuvânt în 134 de ședințe parlamentare, a inițiat 181 de propuneri legislative din care una a fost promulgată lege. De asemenea, a fost membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport, Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități și Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului României.

Activitate academică
Aurel Ardelean a fost Rector la Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad, Doctor în Științe Biologice (din anul 1980, la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca), Conducător știintific pentru teze de doctorat: Domeniul Biologie și a avut Titlul academic de Membru corespondent al Academiei de Știinte Medicale din România.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a murit Aurel Ardelean Mihai Fifor Mihai Fifor facebook
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8419
RON
02 Jun
noapte 7 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H