Autobuz şcolar, lovit de tren pe calea ferată. 12 persoane au fost rănite în accident

Doisprezece oameni au fost răniţi marţi în vestul Finlandei în coliziunea dintre un autobuz care transporta elevi şi un tren.

05 oct. 2021, 15:43
Autobuz şcolar, lovit de tren pe calea ferată. 12 persoane au fost rănite în accident

Două dintre victime sunt în stare gravă, au menţionat serviciile de urgenţă finlandeze. Presa finlandeză scrie că tvate cele opt persoane din autobuz au fost rănite şi au fost transportate la spitalul din Tampere.

Accidentul s-a produs la o trecere de nivel în oraşul Kaskinen, la circa 300 km nord-vest de capitala finlandeză Helsinki. Autobuzul traversa de patru ori pe zi această porţiune de drum, scrie publicaţia Ilkka Pohjalainen. Poliţia a stabilit ca şi cauză preliminarăp faptul că şoferul autobuzului nu s-a asigurat şi a oprit la indicatorul de oprire, înainte de a traversa trecerea la nivel.

Citeşte şi Microbuz cu 19 elevi, implicat într-un accident în Suceava. A fost activat planul roşu de intervenţie, 23 de persoane au ajuns la spital

Imagini difuzate de postul de radio Yle arată un autobuz alb stând de-a curmezişul pe şinele de tren. Potrivit relatărilor din media finlandeze, în momentul coliziunii în autobuz se aflau cel puţin cinci copii, pe lângă şofer. Autobuzul a fost târât pe şine aproximativ 25 de metri, au afirmat autorităţile.

Trenul implicat în accident circula cu viteză redusă.

Citeşte şi Accident grav cu microbuz şcolar în Dâmboviţa: doi morţi şi nouă răniţi VIDEO