Autorităţile din Beijing au ordonat companiilor nord-coreene din China să îşi încheie activitatea

Ministerul Comerţului de la Beijing a ordonat, joi, tuturor companiilor nord-coreene care au sediul în China să îşi încheie activitatea, ca urmare a sancţiunilor ONU impuse Phenianului după recentele teste balistice şi nucleare, relatează The Independent.

RomaniaTV.net
28 sept. 2017, 11:48
Autorităţile din Beijing au ordonat companiilor nord-coreene din China să îşi încheie activitatea

Autorităţile chineze au precizat că firmele şi asociaţiile nord-coreene care au sediul în China vor fi închise la 120 de zile de la rezoluţia adoptată de Consiliului de Securitate al ONU privind sancţiunile impuse Phenianului. Rezoluţia a fost votată la 12 septembrie.

Această a măsură anunţată de autorităţile din Beijing vine pe fondul presiunilor internaţionale puse asupra Chinei pentru a se implica mai mult în problema nord-coreeană.

În plus, Ministerul chinez al Comerţului a mai precizat că vor fi închise şi întreprinderile mixte chineze cu entităţi sau persoane fizice nord-coreene.

Consiliul de Securitate al ONU a votat în unanimitate la 12 septembrie înăsprirea sancţiunilor împotriva Coreei de Nord, interzicând exporturile nord-coreene de textile şi limitând aprovizionarea cu combustibili. Această decizie a ONU a fost luată după ce Phenianul a efectuat cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear, la începutul lunii septembrie.