Autorităţile gorjene au început să care zăpada cu camioanele la marginea oraşului VIDEO

Ninsoarea abundentă a lăsat în urmă munţi de zăpadă. În Târgu-Jiu, oamenii abia îşi făceau loc pe trotuare, aşa că autorităţile au început să care zăpada cu camioanele la marginea oraşului. Zeci de transporturi se fac atât pe timpul zilei cât şi noaptea. Troienele sunt depuse într-o parcare, aproape de râul Jiu.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 15:03
Autorităţile gorjene au început să care zăpada cu camioanele la marginea oraşului VIDEO

Zăpada depăşea un metru pe trotuare, aşa că se impunea curăţarea rapidă. Zeci de muncitori au dat la lopată, iar utilajele au încărcat camioanele.

„Era greu de circulat pentru oamenii cu probleme şi mai în vârstă”, a spus un localnic.

Zăpada adusă cu camioanele a fost depozitată la doar câţiva metri de râul Jiu. Imediat după ce toate trotoarele vor fi deszăpezite, aceste utilaje vor împinge zăpada către malul râului pentru ca, prin topire, toată apa să se scurgă în Jiu.

Autorităţile locale au apelat la ajutorul unor firme pentru transportul nămeţilor.

„Trebuie să se scoată zăpada efectiv din zona străzilor principale în special din zona staţiilor de transport în comun şi din zona de intrare în şcoli”, a declarat Marius Ionescu, director tehnic Primaria Târgu-Jiu.

Societatea care gestionează efectiv deszăpezirea în Târgu-Jiu şi-a făcut personal în aşa fel încât şi pe zi, şi pe noapte să scoată zăpada din oraş.

Traficul este îngreunat prin oraş din cauza camioanelor, dar atât şoferii cât şi pietonii sunt bucuroşi că nu vor fi nevoiţi să facă slalom printre troiene.