Autoritățile le cer oamenilor să facă duș în loc de baie în cadă. Ce sancțiuni riscă cei care încalcă regulile

Baia în cadă va deveni istorie pentru locuitorii din provincia Treviso, din Italia. Autoritățile italiene au sfătuit populația să facă duș în loc de baie în cadă pentru a reduce consumul de apă.

01 mai 2023, 08:37
Autoritățile le cer oamenilor să facă duș în loc de baie în cadă. Ce sancțiuni riscă cei care încalcă regulile
Autoritățile le cer oamenilor să facă duș în loc de baie în cadă. Ce sancțiuni riscă cei care încalcă regulile

Autoritățile le cer oamenilor să facă duș în loc de baie în cadă. Ca să fie sigure că cerința le va fi luată în considerare, autoritățile din Treviso au emis o Ordonanță de Urgență prin care au interzis folosirea apei pentru spălarea autoturismelor și pentru irigarea grădinilor.

Citește și Cea mai ieftină vacanță de 1 Mai. Bilete de tren reduse cu până la 10% pentru cei care petrec la malul mării

Autoritățile le cer oamenilor să facă duș în loc de baie în cadă

Aceste măsuri drastice au fost luate din cauza faptului că în prezent, provincia se confruntă cu o secetă fără precedent. Pentru că fiecare picătură de apă este prețioasă, locuitorii provinciei sunt îndemnați să aibă mare grijă atunci când se spală pe dinți sau, în cazul bărbaților, când se bărbieresc.

Mai mult, pe lângă faptul că autoritățile nu mai permit spălarea mașinilor, a curților sau irigarea grădinilor, în această perioadă, umplerea fântânilor ornamentale este strict interzisă.

Cei care vor încălca aceste reguli vor fi aspru sancționați, iar amenzile pot să ajungă până la 500 de euro.

Provincia Treviso nu este singura zonă din Italia care se confruntă cu acest episod de secetă severă. O altă zonă este ce a fluviului Pad care a secat atât de mult, în această perioadă, încât vacile pasc pe valea, unde cândva era apă.

Deși ne aflăm la finalul lunii aprilie, nivelul apei în Italia este unul comparabil cu luna iunie a anului trecut.

Agricultorii din Sicilia sunt disperați și spun că aceste măsuri s-au luat mult prea târziu pentru când situația este de-a dreptul catastrofală.

Oamenii vor din partea Guvernului Italian măsuri concrete pentru a-și putea salva culturile din această zonă, altfel spun că această situație va determina o explozie a prețurilor pe rafturile supermarketurilor.

Din păcate, nu doar Italia suferă din cauza secetei. Deși suntem abia în sezonul de primăvară, Europa este deja în criză de apă. Astfel, mai mult de un sfert din continent se confruntă cu condiții de secetă începând din luna aprilie și multe țări se pregătesc deja pentru o repetare sau o înrăutățire a situației din vara trecută.

Citește și Aniversare de coșmar pentru o tânără care a închiriat un apartament prin Airbnb. Ce a găsit în baie