Autorităţile pregătesc tombola cu premii de 15 milioane de lei pentru românii vaccinaţi

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea Legii 55/2020, prin care vor fi reglementate măsurile de încurajare a vaccinării, printre care şi tombola cu premii de 15 milioane de lei.

23 aug. 2021, 19:57
Autorităţile pregătesc tombola cu premii de 15 milioane de lei pentru românii vaccinaţi

Potrivit acestuit proiect, statul va acorda 350.000 de tichete de masă în valoare de 100 de lei pentru persoanele care se vor vaccina anti-COVID-19 cu schema completă (n.r. – două doze de vaccin Pfizer, Moderna și AstraZeneca sau o doză de vaccin Johnson&Johnson).

De asemenea, proiectul de act normativ prevede organizarea unei loterii de vaccinare. La tombolă se vor putea înscrie cetăţenii români care sunt imunizați cu schemă completă.

Prima extragere la tombola pregătită de Ministerul Sănătăţii va avea loc în această toamnă

Prima extragere va avea loc în luna octombrie, potrivit unui proiect de OUG pentru modificarea şi completarea Legii 55/2020, aflat în prezent la Secretariatul General al Guvernului (SGG).

Pentru acest an, fondul de premiere aferent loteriei de vaccinare e de 15 milioane de lei. Banii vor fi alocați din bugetul Ministerului Economiei, scrie Stirileprotv.

Modul de organizare a loteriei de vaccinare şi procedura de acordare a premiilor în bani vor fi detaliate într-un ordin comun al Ministerelor Sănătăţii şi Economiei, emis în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a actului normativ.

Citeşte şi: Ministrul Digitalizării, despre restricționările arbitrare aplicate de Facebook: „În ultimii ani un număr de utilizatori ai reţelei de socializare reclamă restricționarea accesului la rețea”