Autoritățile române sunt în alertă! Un nor toxic se apropie cu rapiditate de țara noastră

Un nor toxic provenit de la incendiile de vegetație din Canada se apropie de țara noastră. Întreaga Europă se află în alertă.

29 iun. 2023, 21:14
Autoritățile române sunt în alertă! Un nor toxic se apropie cu rapiditate de țara noastră
Un nor toxic se apropie cu repeziciune de România

Un nor toxic a ajuns deasupra Europei, fumul provenind de la incendiile de vegetație din Canada. Ar putea fi o chestiune de câteva zile până când acesta va fi prezent și în România, potrivit Antena 3 CNN.

Europa se confruntă cu o nouă amenințare care îi îngrijorează pe specialiști. Potrivit sursei citate, Elena Mateescu, director ANM, a explicat care pot fi consecințele prezenței acestui nor toxic în țara noastră. În acest moment, concentrația de aerosoli la nivel înalt în atmosferă este foarte mică. Mai exact, acest lucru înseamnă că, atunci când ar ajunge în România, particulele de fum nu vor avea vreun efect nociv pentru populație.

Citește și: Veste tristă pentru comunitatea de români din Canada. Biserica istorică a Parohiei Adormirea Maicii Domnului din Boian a ars complet

Autoritățile monitorizează cu mare atenția situația. Se pare că situația nu este atât de periculoasă pe cât ar părea, iar românii nu ar trebui să își facă griji din cauza fumului, Potrivit prognozelor actuale, particulele de fum vor ajunge, cel mai probabil, în țara noastră, dar nu va face probleme.

„Vorbim despre posibilitatea ca într-adevăr să fie ajuns particule și în zona țării noastre având în vedere circulația atmosferei, însă care să nu pună probleme din această perspectivă.

Privind simulările la nivel european, concentrații extrem de mici de aerosol la nivel înalt în atmosferă, dar fără nici o semnificație, ar fi putut ajunge și deasupra României, așa cum am menționat, fără a pune probleme din acest punct de vedere.

Citește și: Un nor toxic de metan a apărut deasupra Norvegiei și Suediei. Climatolog: ”Nu am văzut niciodată așa ceva”

La acest moment, nu există momente de îngrijorare și cu siguranță monitorizăm situația, mai ales prin intermediul Agenției Naționale de Protecție a Mediului și ANM din simulările posibile”, a spus Elena Mateescu, pentru sursa citată.