„Pasiunea” pentru şofat l-a trimis după gratii. A furat un autobuz, un autocar şi un microbuz şi ar fi vrut să încerce şi un tren

Costin Moroacă este un tânăr din Vâlcea în vârstă de 19 ani, care a dezvoltat "pasiuni" ilegale. Ani la rând, tânărul s-a distrat furând un autobuz, un autocar, un taxi, iar ultima ispravă, furtul unui microbuz, l-a trimis în spatele gratiilor, scrie adevarul.ro. Între timp, a apelat şi 112 pentru a anunţa o bombă într-un mall vâlcean. 

RomaniaTV.net
19 mai 2020, 17:21
„Pasiunea” pentru şofat l-a trimis după gratii. A furat un autobuz, un autocar şi un microbuz şi ar fi vrut să încerce şi un tren

După ce a stat liniştit timp de patru luni, mai degrabă forţat de pandemie şi de starea de urgenţă, odată cu intrarea în starea de alertă, tânărul şi-a reluat vechile „pasiuni”. A furat un microbuz pentru transport de persoane. Băiatul a profitat de faptul că şoferul microbuzului a lăsat vehiculul neasigurat şi cu cheile în contact şi a plecat cu microbuzul din autogară.

Deşi nu avea permis de conducere, Costin Moroacă a străbătut străzile din Râmnicu Vâlcea fără probleme. Voia să ajungă acasă, la aproximativ 15 km distanţă, pe o rută ocolitoare. Din nefericire, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-o maşină parcată. Odată cu apariţia Poliţiei la faţa locului, aventura lui s-a încheiat.

Şi-a exersat pasiunea pentru şofat pe vehicule furate

De-a lungul timpului, tânărul a mai furat un autobuz. Nu a reuşit să se plimbe cu el foarte mult pentru că s-a oprit într-un şanţ. Atunci, a fost obligat să plătească pagube materiale în valoare de 5000 de euro. O lună mai târziu, Cosmin a furat un taxi, profitând de faptul că şoferul lăsase cheile în contact. Ba, a şi făcut câteva curse cu clienţii până să fie prins. A fost reţinut pentru 24 de ore, apoi eliberat şi cercetat sub control judiciar.   

Citeşte şi Transformare radicală pentru un om al străzii. Cum arată după ce a fost tuns şi bărbierit VIDEO

La mai puţin de săptămână, tânărul a furat un autocar intenţionând să ajungă în Bucureşti. A fost, însă, prins în Argeş. A fost, din nou, reţinut pentru 24 de ore, apoi a fost trimis în judecată. A stat după gratii trei luni, după care judecătorii au decis că este suficientă ca pedeapsă măsura educativă, în stare de libertate, sub supravegherea Serviciului de Probaţiune. 

A dat furtul vehiculelor pe ameninţările cu bombă

În libertate fiind, Costin Moroacă a reînceput seria distracţiilor. Însă a dat furtul vehiculelor pe ameninţările cu bombă. Tânărul a sunat la 112 pentru a anunţa că în mallul din Râmnicu Vâlcea este o bombă. 3000 de oameni au fost evacuaţi de forţele de ordine din ambele malluri vâlcene, tânărul nespecificând în care din cele două ar exista rpesupusa bombă.

Tânărul a fost uşor identificat datorită Sistemului de Localizare Mobilă Avansată. Alarma falsă cu bombă i-a adus o amendă de 5.000 de lei. Apoi a scăpat de acuzaţia de „nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor”, după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dat o soluţie de neîncepere a urmăririi penale în acest caz.

A vrut să fure un tren, dar a trebuit să se mulţumească cu un microbuz

După farsa cu bomba, tânărul a ameninţat că va fura… un tren. În cele din urmă, s-a mulţumit cu un microbuz.   

Citeşte şi Oana Lovin, protestatara cu sparanghel: „Acest linşaj pentru mine e benefic şi vă mulţumesc. Sunt liberă, nu mai am nicio problemă”

În urma acestei infracţiuni a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, ulterior i s-a dat mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru furt în scop de folosinţă şi conducere fără permis. În plus, tânărul va fi obligat să plătească pagube materiale.  

Epidemia de coronavirus i-a fost benefică tânărului infractor. Pe timpul situaţiei de urgenţă, Costin a beneficiat de suspendarea măsurii educative neprivată de libertate, aşa cum s-a întâmplat în cazul multor cetăţeni români cu probleme penale. De această dată, Costin Moroacă va sta după gratii cel puţin până pe data de 12 iunie, existând şanse mari ca mandatul să-i fie prelungit.