Autostrada A10 Sebeș – Turda va fi deschisă circulaţiei parţial începând de astăzi

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș - Turda (A10) va fi deschis parțial circulației joi, 3 decembrie, a anunţat Compania de Drumuri. Mai exact, este vorba de inaugurarea a 15,6 kilometri din cei 17 kilometri ai tronsonului.

03 dec. 2020, 11:09
Autostrada A10 Sebeș – Turda va fi deschisă circulaţiei parţial începând de astăzi

Autostrada A10 Sebeș – Turda va fi dată în circulaţie parţial, anunţă Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). De joi sunt dați în folosinţă 15,6 km din cei 17 km cât are lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda (A10), urmând ca deschidere integrală a traficului să aibă loc în iunie 2021, simultan cu finalizarea lotului 2 din A10, mai anunţă CNAIR.

De construcția celor 17 kilometri ai lotului 1 din Autostrada A10 Sebeș – Turda se ocupă Asocierea Impresa Pizzarotti – Pomponio Construcții, pentru suma de 541,73 milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 din A10 a fost emis în decembrie 2014, iar perioada contractuală includea patru luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.

Termenul iniţial pentru finalizarea lotului 1 din Autostrada Sebeș – Turda era octombrie 2016, conform contractului, însă acesta a tot fost prelungit ba din cauza unor întârzieri în avizarea declarației de proiectare și în exproprierea suprafețelor necesare, fie după execuția de lucrări fără autorizație de construire, ce au fost menținute ulterior prin ordin de ministru.

Citeşte şi: Autostrada Nordului – Klaus Iohannis a promulgat legea de construire. Ce traseu are