Autostrada Sebeș-Turda va fi deschisă complet începând de mâine. Zona în care va circula cu restricţii

Autostrada Sebeș-Turda va fi deschisă complet începând de marţi, 30 noiembrie. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat că au mai rămas de terminat doar "câteva lucruri minore", iar de mâine se va putea circula şi pe lotul 2, "fără festivisme" şi "fără tăieri de panglici".

29 nov. 2021, 14:59
Autostrada Sebeș-Turda va fi deschisă complet începând de mâine. Zona în care va circula cu restricţii
foto: Facebook Asociaţia Pro Infrastructura

UPDATE. Lotul 2 din Autostrada 10 Sebeș – Turda va fi deschis circulației de marţi. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă salută deschiderea circulației pe Lotul 2 al Autostrăzii 10 Sebeș–Turda, începând de mâine, și îi felicită pe toți cei implicați în finalizarea acestui proiect.
”Dezvoltarea infrastructurii de transport din România este un punct important în programul nostru de guvernare, pentru beneficiile pe termen lung pe care le va aduce țării noastre, atât prin facilitarea legăturilor între regiuni, cât și prin creșterea economică firească generată de viteza și calitatea acestor legături. De aceea, îi felicit pe toți cei implicați în finalizarea proiectului de față și le urez succes celor angajați în proiecte similare”, a declarat șeful Executivului.

Lotul 2 din Autostrada Sebeș-Turda (A10) va fi dat în circulaţie marţi după-amiază, cu restricţii pe un singur kilometru. În acea zonă, traficul se va desfăşura pe o singură bandă, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

„Aşa cum v-am spus vineri, am fost să verific ce se întâmplă pe lotul 2 Sebeş – Turda. Azi de dimineaţă i-am chemat la minister pe cei care se ocupă direct şi care sunt beneficiarii – şi anume CNAIR – şi având în vedere că mai sunt câteva lucruri minore care pot fi terminate până mâine, odată cu finalizarea acestor lucrări, mâine după masă se va da drumul la lotul 2 Sebeş – Turda, cu restricţiile pe care le-am anunţat inclusiv de vineri, şi anume acel kilometru unde va fi circulaţia pe o singură bandă.

Vreau ca aceste lucruri să se desfăşoare normal. Domnul director Pistol vă anunţ că, odată terminată acea să zicem predare – primire sau dare în circulaţie, lucrurile trebuie să se desfăşoare normal, cum trebuie şi de acum încolo. Fără festivisme, fără tăieri de panglici, fără chestiuni care nu-şi au locul, pentru că nu e loc de festivism. Datoria statului faţă de cetăţeni este una mare, de 30 de ani. Am făcut lucrul acesta pe repede-înainte, pentru că exista riscul să mai stăm 3-4-5-6 zile cu lucrările terminate şi nefolosit acel tronson”, a declarat luni Sorin Grindeanu, conform Agerpres.

Citeşte şi: CNAIR a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru secţiunea 3 din Autostrada Sibiu-Piteşti

Autostrada Sebeș-Turda va fi deschisă complet începând de mâine. Sorin Grindeanu: „Acest tronson va fi dat în circulaţie, astfel încât de la Sebeş la Cluj să se poată circula în regim de autostradă”

Ministrul Transporturilor a subliniat că s-au luat toate măsurile de siguranţă pentru darea în trafic a acestui lot.

„Am verificat personal, am luat toate măsurile de siguranţă şi am discutat cu colegii din minister. Imediat cum sunt finalizate ultimele (lucrări – n. r.), care sunt minore şi pot fi făcute până mâine, acest tronson va fi dat în circulaţie, astfel încât de la Sebeş la Cluj să se poată circula în regim de autostradă, cu acele restricţii”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Lotul 2 Sebeş-Turda are o lungime de 24,25 km şi va lega Alba Iulia Nord şi Aiud.

Lotul 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda este singurul aflat în construcţie. Pe loturile 3 şi 4 se circulă de câţiva ani şi pe lotul 1, dat în folosinţă de câteva luni, au mai rămas circa doi kilometri de finalizat.

Citeşte şi: Un şofer român a făcut prăpăd pe o autostradă din Austria. A turnat beton pe 25 de maşini


loading...