Autostrada Sibiu – Piteşti va avea un lot în plus. Ministrul Transporturilor: „Negociem un împrumut ca să revolvăm problema gândacului”

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a declarat, luni, proiectul autostrăzii Sibiu - Piteşti ar mai conţine un lot pentru care autorităţile aşteaptă depunerea ofertelor. Este vorba despre o porţiune de drum inclusă în proiect, dar care trebuie adusă la standarde moderne pentru a fi pus în valoare potenţialul şoselei de mare viteză. 

RomaniaTV.net
11 mai 2020, 20:34
Autostrada Sibiu – Piteşti va avea un lot în plus. Ministrul Transporturilor: „Negociem un împrumut ca să revolvăm problema gândacului”

Pentru joncţiunea cu DN73 C şi modenizarea DN 73 este o licitaţie în desfăşurare la care se pot depune oferte până pe data de 26 mai, a precizat Lucian Bode, ministrul Transpoturilor, conform Adevărul.

Lucrările la autostrada Sibiu – Piteşti ar fi trebuit să înceapă în 2016 şi să fie gata în 2020, aşa cum reiese din Masterplanul de Transport al României publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Documentaţia nu a fost pregătită şi revizuită la timp şi, din acest motiv, lucrările la şoseaua de mare viteză au început în acest an.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că au fost trimise clarificările solicitate de oficialii de la Bruxelles, iar Guvernul este în discuţii avansate cu un partener european în vederea obţinerii unui împrumut punte pentru construirea loturilor 1,4 şi 5 ale autostrăzii Sibiu – Piteşti.

Potrivit lui Lucian Bode, la acest moment, în Titlu 58 (unde vin, în regim de decont, banii europeni penru proiecte realizate-n.red.) există 6,4 miliarde de lei.

„Noi avem, în acest an, în lucru, 164 de kilometri de autostradă şi drum expres. Dacă am termină toţi aceşti kilometri (lucrur imposibil-n.red.) ne-ar ajunge banii. Ba ne-ar mai şi rămâne”, a mai spus Lucian Bode.

Autostrada Sibiu – Piteşti. A fost semnat contractul pentru tronsonul dintre Piteşti şi Curtea de Argeş. Când va fi gata