Avantaje şi dezavantaje ale gumei de mestecat

Când mesteci gumă, aromele dulci și textura pot provoca dependență, însă a fost demonstrat că guma ajută la relaxare, distragere și combatere a stresului. Poate fi și o modalitate de a reduce poftele de după-amiază. Și, pentru că s-a discutat mult despre guma de mestecat, iată care sunt avantajele și dezavantajele.

RomaniaTV.net
15 mai 2018, 09:20
Avantaje şi dezavantaje ale gumei de mestecat

Avantajele gumei de mestecat

Scade nivelul de stres

Guma de mestecat încetinește producția de cortizol, hormonul stresului. Se pare că nivelul hormonului cortizol scade cu 16% la persoanele care obișnuiesc să mestece gumă. Mai mult, cresc șansele de relaxare și de concentrare.

Reduce pofta de mâncare

Se crede că guma de mestecat provoacă o senzație de sațietate, prevenind astfel nevoia constantă de a mânca. Vei evita să mai mănânci alimente bogate în zahăr și să bei băuturi carbogazoase, pe lângă altele.

Citeşte şi Alimente care îmbunătăţesc memoria pe termen scurt

Combate arsurile la stomac

Guma de mestecat stimulează producția de salivă. Așadar, alimentele și lichidele trec prin esofag mai ușor, iar corpul poate neutraliza mai ușor cantitatea de acizi produsă de stomac. Arome precum menta, eucalipt sunt recomandate în acest caz. În schimb, aromele de fructe pot provoca durere de stomac.

Dezavantajele gumei de mestecat

Cantitatea excesivă de zahăr poate provoca creșterea în greutate

La fel ca orice alt dulce, guma conține zaharuri rafinate, aditivi și alte componente. Toate acestea o fac o gustare nesănătoasă, însă numai atunci când este consumată în exces.

Citeşte şi Descoperă alimentele care îţi curăţă şi îţi albesc dinţii

Este un laxativ periculos

Guma fără zahăr conține sorbitol, un laxativ care, dacă este consumat în mod exces, poate provoca diaree și durere de stomac. Pe săptămână sunt recomandate 5 gume fără zahăr.

Nu uita că guma de mestecat poate avea efecte pozitive atâta timp cât nu este mestecată prea mult timp și nu într-o cantitate excesivă. Și, desigur, spală-te pe dinți! Și, nu uita, guma de mestecat nu înlocuiește spălatul pe dinți!

Ai arsuri la stomac? Iată ce să mănânci!