Avantajele consumului de usturoi. Un medicament natural, eficient şi ieftin

Usturoiul constituie un medicament natural, bogat în substanţe cu efecte terapeutice, graţie proprietăţilor sale. În plus, planta este un antibiotic şi antistafilococ natural.

RomaniaTV.net
25 nov. 2013, 08:58
Avantajele consumului de usturoi. Un medicament natural, eficient şi ieftin

Usturoiul este recunoscut pentru proprietatile sale, acesta planta continand peste 300 de substante chimice benefice pentru organism, care reduc riscul unor tumori si boli cardiovasculare, scad tensiunea arteriala, ajuta in prevenirea cancerului si a aterosclerozei, impiedica acumularea de grasimi, au rol de analgezic, ajuta in cazul racelilor etc.

Citeşte şi Care sunt beneficiile cepei asupra sănătăţii noastre

Amelioreaza durerea

Usturoiul se foloseste pentru calmarea durerilor in cazul afectiunilor de urechi sau dantura. In privinta primelor, exista tratamente naturiste pe baza de usturoi si ulei, din care se face un tampon pentru ureche.

Citeşte şi Uleiul de usturoi poate reduce efectele adverse ale chimioterapiei şi radioterapiei

Bun pentru slabit

Usturoiul reduce stocarea grasimilor, de aceea acesta este recomandat in dietele pentru slabit. Conform unui studiu realizat de Departamentul de Biochimie si Nutritie (Institutul Central de Cercetare in Nutritie, India), usturoiul reduce cantitatea de colesterol din organism. In dieta cu usturoi se foloseste o pasta obtinuta din usturoi proaspat, amestecat cu miere si otet din mere. O alta dieta se tine pe baza de usturoi si orez.

Descoperă mai multe beneficii ale usturoiului pe Ele.ro.