Averea fondatorului Amazon a crescut în plină pandemie de coronavirus. Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume

Acțiunile Amazon au crescut cu 5,3% pe bursa de la New York, iar averea lui Jeff Bezos, fondatorul companiei, a crescut cu 24 miliarde, ajungând la 138,5 miliarde de dolari.

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 13:17
Averea fondatorului Amazon a crescut în plină pandemie de coronavirus. Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume

Astfel compania americană fondată de miliardarul Jeff Bezos a ajuns la o valoare de piaţă de 1.100 de miliarde de dolari.

Citește și: COVID-19. În plină pandemie, Amazon angajează 100.000 de oameni. Compania abia mai face faţă cererilor online

Acțiunile companiei au crescut după anunțul privind angajarea a încă 75.000 de oameni în depozite și în segmentul de curierat, după cei 100.000 de oameni care au primit luna trecută un loc de muncă în cadrul companiei.

Potrivit The New York Times, 50 dintre depozitele americane ale Amazonului au văzut cazuri confirmate de coronavirus.

Amazon a recunoscut că înregistrează întârzieri în trimiterea produselor din cauza cererii mari din ultimele zile, provocate de aglomeraţiile din magazinele fizice, de recomandările autorităţilor de limitare a ieşirilor pe străzi şi de preţul ridicat al produselor. Amazon a suferit, de asemenea, probleme de aprovizionare în cazul unor produse cu cerere mare.

De asemenea, în contextul pandemiei de coronavirus, compania a vândut mai multe produse de curățare și încearcă să obține și mai multe stocuri.