Averea regretatutului Ion Dichiseanu. După o carieră de 65 de ani maestrul s-a ales cu o pensie rușinos de mică

Averea maestrului Ion Dichiseanu nu a fost agonisită doar din spectacolele în care a jucat și nici din pensia de 1.500 de lei oferită de Stat după 65 de ani de carieră.

21 mai 2021, 09:20
Averea regretatutului Ion Dichiseanu. După o carieră de 65 de ani maestrul s-a ales cu o pensie rușinos de mică

Averea

regretatului Ion Dichiseanu nu a rezultat doar din urma spectacolelor jucate până în ultima perioadă a vieții când l-au părăsit puterile și nici din pensia de 1.500 de lei oferită de Stat după o carieră de 65 de ani.

Ion Dichiseanu a jucat pe scena teatrelor și a bucurat publicul până când problemele de sănătate și vârsta înaintată și-au spus cuvântul. Unul dintre cei mai mari maeștrii ai României primea pentru fiecare spectacol în care juca suma de 150 de lei, o sumă rușinos de mică pentru munca și energia depuse, afirma Ion Dichiseanu, potrivit Fanatik.

„Într-un teatru particular repeţi de zece, douăzeci de ori până ieşi la rampă cu un spectacol. Primesc 150 de lei pe reprezentaţie, dar nu mă plâng, aceasta este menirea mea pe pământ şi nu o văd ca pe un sacrificiu”, spunea marele actor.

Averea lui Ion Dichiseanu: „Financiar vorbind, spaţiul acesta pot să spun că m-a ajutat foarte mult”

Ceea ce i-a permis actorului să ducă o viață decentă a fost un spațiu de afaceri, achiziționat de actor în 1991, pe care l-a închiriat ani la randul. Spațiul a găzduit magazine alimentare, cofetării sau pizerii. Actorul primea lunar de pe urma închirierii acestui spațiu suma de 700 de Euro, adică 3.400 de lei. Maestrul declarase la un moment dat că acest spațiu l-a ajutat foarte mult să facă față cheltuielilor.

„Am de 24 de ani acest spaţiu şi a fost permanent închiriat. A funcţionat o perioadă foarte bună ca minimarket, iar ultimele cinci luni au închiriat nişte turci pentru pizzerie, doar că nu le-a mers şi au închis. Aşa înveţi ce merge şi ce nu. Financiar vorbind, spaţiul acesta pot să spun că m-a ajutat foarte mult. Din păcate, nu mai am altele”, spunea Ion Dichiseanu după ce a închiriat acest spațiu unui cuplu.

„Acel cuplu vrea să deschidă o cofetărie aici. Le-am spus de la început să nu facă gălăgie, că vreau să mă am bine cu vecinii”, mai adăuga Ion Dichiseanu la acea vreme.