Avertisment de la Dacia: se scumpesc mașinile. Câți bani au plătit clienții, în medie, pentru un autoturism al mărcii franceze

Șeful de marketing de la Dacia avertizează: mașinile se vor scumpi și mai mult, foarte curând. El a mai dezvăluit câți bani au plătit clienții mărcii, în medie, pentru un autoturism nou.

16 mai 2023, 13:04
Avertisment de la Dacia: se scumpesc mașinile. Câți bani au plătit clienții, în medie, pentru un autoturism al mărcii franceze

Dacia are în continuare, probleme cu livrările pentru mașinile comandate de clienți. Directorul de marketing al companiei, Xavier Martinet, a admis că termenul de așteptare este mare, dar măcar cunoaște o ușoară îmbunătățire.

El a confirmat și faptul că termenele de livrare s-au redus simțitor pentru mașinile mărcii, pentru că anul trecut durau și jumătate de an.

„Acum avem comenzi pentru aproximativ 3,5 luni. Suntem mulțumiți. Înainte de criză, comenzile noastre durau de obicei două luni. Clienții noștri nu sunt dispuși să aștepte mult, dacă avem termene de livrare de 5 – 6 luni, pierdem clienți”, a declarat Martinet.

De asemenea, în cadrul interviului oferit pentru Automobilwoche, oficialul a avertizat că prețurile pentru autoturisme noi va crește considerabil.

„Dacă noul standard Euro 7 va intra în vigoare, prețurile vor crește și nu știm cum vor reacționa clienții”.

 

Dacia vs. Renault

 

15% dintre clienții Dacia vin de la Renault. Totuși, șeful vânzărilor de la Dacia crede că cele două mărci sunt „complementare”.

„Un sfert din clienții Dacia au condus anterior tot o mașină Dacia, iar 15% un Renault. Cei mai mulți, 60%, vin de la restul mărcilor. Iar dacă își vând mașinile, 65% aleg din nou marca, iar 15% merg la Renault”, a comentat oficialul de la Dacia.

„Anul trecut, clienții au plătit o medie de 17.000 de euro pentru o Dacia”, au mai precizat directorul de marketing.

Dacia a fost privatizată în anul 1999, preluată de francezii de la Renault de la statul român.