Avertisment TERIBIL despre WHATSAPP. Ce se întâmplă când ai aplicaţia instalată pe SMARTPHONE

Veste cumplită pentru utilizatorii WhatsApp. Pavel Durov, CEO al aplicaţiei de mesagerie Telegram, şi-a avertizat utilizatorii cu privire la problemele de securitate ale aplicaţiei de mesagerie rivală WhatsApp.

25 nov. 2019, 21:16
Avertisment TERIBIL despre WHATSAPP. Ce se întâmplă când ai aplicaţia instalată pe SMARTPHONE

Pavel Durov a ieşit la atac în contextul celei mai recente vulnerabilităţi WhatsApp, care a permis hackerilor să acceseze toate datele de pe telefonul unei ţinte, trimiţând un videoclip.

„WhatsApp nu doar că a eşuat să vă protejeze mesajele, dar această aplicaţie este folosită în mod constant ca un cal troian pentru a vă spiona fotografiile şi mesajele non-WhatsApp”, a declarat Pavel Durov.

Această eroarea de pe WhatsApp îţi consumă bateria telefonului la jumătate

Acesta mai susţine, de asemenea, că Facebook, care deţine WhatsApp, încearcă să confuzeze publicul, spunând că nu are dovezi că backdoor-ul a fost exploatat de hackeri şi subliniază că majoritatea mesajelor utilizatorilor serviciului sunt trimise necriptate către serverele Apple şi Google.

Pavel Durov crede că „este foarte puţin probabil” ca aceste erori majore şi consistente de securitate ale WhatsApp care permit supravegherea să fie accidentale şi recomandă ştergerea WhatsApp!

Atac cibernetic. O aplicaţie a WhatsApp a fost ţinta spionării unor înalte oficialităţi guvernamentale

Recent, pe lângă vulnerabilitatea dezvăluită de PAvel Durov, o altă breşă de securitate WhatsApp a fost folosită pentru a spiona activişti, avocaţi şi jurnalişti indieni.