Avertismentul INSP! Situaţiile în care asimptomaticii pot transmite virusul la persoanele care poartă mască de protecţie

Într-un document publicat de Institutul Naţional de Sănătate Publică sunt prezentate mai multe situaţii în care poate fi transmis noul coronavirus de către persoanele infectate asimptomatice. Documentele prezintă situaţiile în care riscul transmiterii virusului este scăzut, mediu sau ridicat.

RomaniaTV.net
02 oct. 2020, 16:30
Avertismentul INSP! Situaţiile în care asimptomaticii pot transmite virusul la persoanele care poartă mască de protecţie

Conform INSP, un risc ridicat de transmitere a virusului de la persoanele infectate asimptomatice există atunci când contactul este de lungă durată, fără mască, într-un spațiu aglomerat.

Citeşte şi: OMS: COVID-19 afectează mai mult locuitorii marilor oraşe, unde poluarea este mai mare

De asemenea, conform documentelui există riscul de îmbolnăvire cu coronavirus indiferent dacă persoana în cauză poartă mască, în cazul în care contactul este de lungă durată iar aerisirea este inadecvată. 

Mai mult decât atât, în momentul în care o persoană poartă mască într-un spaţiu care nu aglomerat, iar încăperea este bine aerisită există şanse mici de infectare.