Avertismentul unui epidemiolog dă fiori românilor: Riscul de răspândire a coronavirusului este de 20 de ori mai mare în interior

Epidemiologul Syra Madad, director de Programe pentru Sistemul de Răspândire a Agenților Patogeni pentru spitalele din New York, avertizează că riscul de răspândire a coronavirusului este de 20 de ori mai mare în interior decât la exterior. 

RomaniaTV.net
16 sept. 2020, 06:15

Epidemiologul Syra Madad atrage atenția cu privire la gradul mare de infectare cu coronavirus în spațiile închise, acolo unde aerul contaminat poate rămâne pentru mai mult timp în încăperi.

„Riscul de răspândire a virusului este de 20 de ori mai mare în interior, decât în exterior. Deci sunt lucruri pe care le poți face pentru a scădea riscul de a transmite COVID-19 sau de a te infecta cu virusul.

Din datele pe care le avem, nimic nu arată că SARS-Cov2 a fost creat în laborator. Toate dovezile pe care le avem până acum ne arată că este un fenomen natural și nu este nimic surprinzător. Oamenii cred deseori că nu poate fi ceva natural, care să aibă un impact atât de mare.

Dar chiar așa stau lucrurile, avem foarte multe exemple, dacă ne uităm în trecut. Acestea sunt pur și simplu fenomene naturale care se întâmplă, scapă de sub control și pot duce la o pandemie”, a spus Syra Madad la Digi24. 

Dacă până acum persoanele în vârstă erau cele mai expuse, acum tot mai mulți tineri dezvoltă forme grave ale bolii sau pot rămâne cu sechele pe parcursul vieții.

„Am învățat multe despre COVID-19 de când a început. Tratamentele pentru cei care ajung la spital au devenit mai bune, deci suntem în stare să scădem numărul celor care își pierd viața din cauza COVID-19, datorită câtorva tratamente pe care le avem și pentru că am învățat mai bine cum să intervenim mai rapid și să facem lucrurile mai bine. În același timp vedem o schimbare la nivelul populației. Sunt mai mulți tineri care se infectează, față de cei mai în vârstă.

Știm despre COVID-19 este că riscul de a fi mortal este mai mare pentru populația mai în vârstă. Pentru tinerii care se infectează, evident cazurile fatale sunt mai puține, ceea ce este foarte bine, dar din nou, cum am spus, nu știm ramificațiile pe termen lung, nu știm despre bolile asociate cu COVID-19, deci chiar dacă tinerii nu mor din cauza Covid-19, ar putea să aibă probleme pe termen lung pe care urmează să le aflăm” a declarat Syra Madad. 

Citeşte şi Obiceiul banal care te ajută să nu dezvolţi o formă gravă de coronavirus. Anunţul cercetătorilor