Avertizare meteo COD GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi căderi de grindină până la ora 22

ANM a emis o informare meteo şi o avertizare COD GALBEN de furtuni valabilă începând de vineri de la prânz. Vor fi ploi torenţiale în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Moldova și la munte. Pentru alte şapte judeţe din Muntenia, Moldova şi Dobrogea a fost emisă avertizare cod galben de ploi. 

RomaniaTV.net
13 iul. 2018, 07:03
Avertizare meteo COD GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi căderi de grindină până la ora 22

INFORMARE METEOROLOGICĂ, valabilitate 13 iulie, ora 12 – 13 iulie, ora 22

Fenomene vizate: perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată;

În intervalul menționat, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Moldova și la munte. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Notă: Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică și în zilele următoare, îndeosebi după-amiaza și seara, în special în zonele de deal și munte precum și în nordul și centrul țării.

 

COD GALBEN, interval de valabilitate 13 iulie, ora 15 – 13 iulie, ora 22

Fenomene vizate: pe arii extinse instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate;
Zone afectate: conform textului și hărții;

În județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.


loading...