Avion militar, PRĂBUŞIT în Algeria. Presa locală: Peste 250 de oameni au murit

Un avion militar s-a prăbuşit, miercuri, lângă aeroportul militar Boufarik, situat la circa 30 de kilometri sud de capitala Alger. Peste 250 persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit televiziunii de stat, citate de Al Jazeera. Autoritățile algeriene nu au emis încă un bilanț oficial al morților.

RomaniaTV.net
11 apr. 2018, 09:03
Avion militar, PRĂBUŞIT în Algeria. Presa locală: Peste 250 de oameni au murit

UPDATE: Preşedintele algerian Abdelaziz Bouteflika a decretat trei zile de doliu naţional începând de miercuri, ca urmare a prăbuşirii unui avion militar lângă aeroportul Boufarik, situat la circa 30 de kilometri sud de capitala Alger, accident în care 257 de persoane şi-au pierdut viaţa, relatează AFP şi dpa.

Avionul de tip Ilyushin Il-76, transporta militari şi se îndrepta spre oraşul Tindouf în momentul prăbuşirii. Potrivit ministrul Apărării din Algeria citat de Al Jazeera, 247 de pasageri şi 10 membri ai echipajului au pierit în accidentul avioatic de miercuri.

Potrivit Ennahar TV la bordul avionului se aflau şi 26 de membri ai Frontului Polisario, o mişcare separatistă care urmăreşte obţinerea independenţei Saharei de vest față de Maroc.

De asemenea, presa locală informează că 14 ambulanţe au ajuns la locul accidentului pentru preluarea victimelor. 

În urmă cu patru ani, un avion militar cu 77 de persoane la bord, militari şi familiile lor, s-a prăbuşit în Algeria.