Avion militar rus prăbuşit în Siberia. Bilanţul victimelor a crescut la 32 de răniţi

Un avion militar rus s-a prăbuşit în nord-estul Siberiei, a anunţat Ministerul rus al Apărării. Iniţial, informaţiile privind numărul victimelor au fost contradictorii: s-a anunţat că 23 de persoane au murit, apoi oficialii ruşi au revenit şi au declarat că sunt doar răniţi, 16 dintre ei fiind în stare foarte gravă. În jurul prânzului, Ministerul rus al Apărării a anunţat un bilanţ oficial: 32 de răniţi, dintre care 16 sunt în stare gravă.

RomaniaTV.net
19 dec. 2016, 06:26
Avion militar rus prăbuşit în Siberia. Bilanţul victimelor a crescut la 32 de răniţi

Răniţii au fost duşi la spital cu elicopterul, şaisprezece dintre ei sunt în stare gravă.

Aeronava Iliuşin Il-18 a Ministerului Apărării a aterizat de urgenţă la 30 de kilometri distanţă de un aerodrom, în apropiere de oraşul Tiksi din Republica Saha, la ora locală 4.45. Din primele informaţii, la bordul aeronavei se aflau 40 de persoane.

Potrivit ministerului, o echipă de anchetatori a ajuns la faţa locului.

Vântul puternic ar fi obligat aeronava să aterizeze de urgenţă, a declarat directorul adjunct al Guvernului regional, Aleksei Kolodeznikov.

Potrivit Ministerului Apărării, o echipă de anchetatori a ajuns la faţa locului.

Il-18, un avion cu elice din epoca sovietică, decolase de la baza aeriană Kansk, din vestul Siberiei, cu 39 de oameni la bord, inclusiv şapte membri ai echipajului. Tiksi este un oraş de coastă cu circa 5.000 de locuitori din zona arctică, unde se află o bază militară din perioada sovietică ce a fost renovată recent.