AVION PRĂBUŞIT ÎN FRANŢA. Autorităţile au reluat căutările la locul tragediei

Operaţiunile de căutare şi recuperare a victimelor dezastrului aviatic din Alpii francezi au fost reluate miercuri dimineaţă. Până acum, a fost recuperată una dintre cutiile negre ale aeronavei, pe care sunt înregistrate discuţiile din cabină. Rămân, însă, nenumărate întrebări fără răspuns după tragedie. Între timp, circa 30 de piloţi Lufthansa au refuzat să se mai urce în avioane în cursul nopţii.

25 mart. 2015, 06:30
AVION PRĂBUŞIT ÎN FRANŢA. Autorităţile au reluat căutările la locul tragediei

Spania, Franţa şi Germania sunt în doliu după tragedia aviatică de marţi, când un avion aparţinând diviziei lowcost a companiei Lufthansa, s-a prăbuşit în Alpii Francezi.

Aeronava Airbus 320, cu 144 de pasageri şi 6 membri ai echipajului la bord, decolase cu întârziere de pe aeroportul din Barcelona, cu destinaţia Dusseldorf. O jumătate de oră mai târziu, avionul a atins altitudinea de croazieră, dar la scurt timp a intrat în picaj. 8 minute ar fi durat picajul, timp în care piloţii n-au lansat niciun semnal de alarmă către turnul de control.

Aeronava, veche de 24 de ani, s-a dezintegrat total după ce s-a lovit de un masiv muntos şi a căzut într-o zonă greu accesibilă. „S-a auzit un zgomot puternic, la ora 10.30 dimineaţa. Oamenii au crezut că e vorba despre o avalanşă, dar zgomotul a fost atât de puternic încât toată lumea a ieşit afară„, spune jurnalistul Valentin Doyen.

Citeşte şi AVION PRĂBUŞIT FRANŢA. Martori la TRAGEDIE povestesc oroarea. „Zbura foarte jos, nu avea cum să treacă munţii”

Experţii atrag atenţia asupra faptului că niciunul dintre martori nu a auzit zgomotul motoarelor, ceea ce înseamnă că este posibil să fi fost oprite. Un alt semn de întrebare îl reprezintă viteza pe care aeronava o avea când a pierdut altitudine: circa 2.000 de metri pe minut, ceea ce corespunde vitezei standard de coborâre la aterizare.

Citeşte şi Tragedia Lufthansa din Alpii Francezi: În acest stadiu este un ACCIDENT. Alte ipoteze sunt SPECULAŢII

Autorităţile au anunţat că, deocamdată, cea mai probabilă ipoteză este cea a unui accident, iar serviciile americane au exclus ipoteza unei acţiuni teroriste. Aeronava făcuse ultima revizie chiar în martie. Până în prezent nu se ştie exact identitatea tuturor victimelor. Cert este că în avion se aflau 67 nemţi, dar şi spanioli, belgieni, francezi, australieni, olandezi şi turci.

Citeşte şi AVION PRĂBUŞIT FRANŢA: Cum ar fi putut păcăli moartea 16 adolescenţi

Miercuri dimineaţa, autorităţile au reluat căutarea resturilor avionului şi recuperarea victimelor. Până în prezent a fost descoperită una dintre cutiile negre, urmând să fie căutată şi cea care conţine parametri de zbor. Tot miercuri sunt aşteptaţi la locul tragediei cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande.