Avion prăbuşit, sunt morţi şi răniţi, aeronava a luat foc

Un avion cargo Ilyushin Il-76 s-a prăbuşit şi a luat foc în timp ce ateriza în apropiere de oraşul rus Reazan, vineri dimineaţă, ucigând trei dintre cele nouă persoane aflate la bord, a declarat agenţia de ştiri Interfax, potrivit Reuters.

24 iun. 2022, 08:38
Avion prăbuşit, sunt morţi şi răniţi, aeronava a luat foc

Avion prăbuşit în Rusia. Trei din cele nouă persoane aflate la bordul unui avion de marfă Il – 76, care a luat foc după ce s-a prăbuşit, vineri dimineaţa, în timp ce ateriza în apropierea oraşului rus Reazan, şi-au pierdut viaţa, transmite Reuters.

Conform informaţiilor furnizate de agenţia de ştiri Interfax, care citează autorităţile, şase persoane au fost spitalizate cu leziuni.

Nu se cunoaşte deocamdată numele companiei care opera acest zbor.

Panică pe aeroport! Un avion cu 126 de persoane la bord a luat foc la aterizare! Mai mulţi pasageri au ajuns la spital
Accident aviatic în SUA. Un elicopter din epoca războiului din Vietnam s-a prăbuşit
Şi în SUA a avut loc un incident aviatic. Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA a declarat că este vorba despre un elicopter Bell UH-1B „Huey”. Toate cele şase persoane aflate la bord au murit, a declarat Ray Bryant, şeful de operaţiuni al autorităţii serviciului de ambulanţă de urgenţă din Logan County. Elicopterul s-a prăbuşit pe vreme senină pe un drum din apropierea aeroportului local, a precizat acesta, relatează AP.

„Întreaga cabină a luat foc”, a declarat Bryant într-un interviu telefonic joi. „A fost recunoscut de primii respondenţi ca fiind un elicopter din această zonă, deoarece îl vedem des”, a spus el.

Accidentul a avut loc în timpul unei reuniuni anuale pentru pasionaţii de elicoptere la MARPAT Aviation din Logan. În timpul evenimentului, vizitatorii puteau să se înscrie pentru a pilota elicopterul istoric, descris de organizatori ca fiind unul dintre ultimele de acest tip care mai zboară.

Avion prăbuşit, pasagerii au murit pe loc. Imagini cu momentul impactului VIDEO
Elicopterul a fost pilotat de Compania 114 de elicoptere de asalt, „Cavalerii cerului”, în Vinh Long, Vietnam, în cea mai mare parte a anilor 1960, potrivit MARPAT. După ce Huey s-a întors în SUA în 1971, precizează site-ul, el a fost prezentat în filme precum „Die Hard”, „The Rock” şi „Under Siege”: Dark Territory”.