Avocado cu pete maro, galbene sau miez negru: e bun să-l mâncăm sau se duce la gunoi?

Avocado este o sursă excelentă de nutrienți, inclusiv fibre. Așadar, află în continuare dacă este bine să mănânci un avocado cu pete maro, galbene sau miez negru.

23 ian. 2024, 14:07
Avocado cu pete maro, galbene sau miez negru: e bun să-l mâncăm sau se duce la gunoi?

Avocado este o sursă excelentă de nutrienți, inclusiv fibre, potasiu și grăsimi mononesaturate, adică cele sănătoase pentru inimă. De altfel, acest fruct este una dintre puținele surse vegetale de astfel de grăsimi. Dar dacă ai tăiat vreodată un avocado și ai găsit mucegai, pete închise la culoare sau țesut ciudat fibros, probabil te-ai întrebat dacă este bine să-l consumi. Așadar, află în continuare dacă este bine să mănânci un avocado cu pete maro, galbene sau miez negru.

Dacă un avocado are pete și dungi maro-negricioase în interior…

Aceasta este una dintre cele mai comune probleme cu avocado și este cunoscută sub numele de înnegrire vasculară. Este ușor de recunoscut după modelul distinct în care se formează mici pete, de obicei sub formă de linii sau cercuri în jurul sâmburelui.

După cum știi, dacă ai lăsat vreodată un avocado tăiat pentru o perioadă de timp, fructul începe să se înnegrească într-o oră sau două, iar acest lucru se întâmplă din cauza prezenței compușilor fenolici, care reacționează cu oxigenul.

Ceea ce poate nu realizezi este că, deși miezul de avocado pare uniform, ascunde un… Vezi aici CONTINUAREA: Când trebuie să arunci un avocado și cand e bun de mâncat, de fapt?!