Avocat: Elena Udrea are dreptul să vorbească cu ziariştii. Judecătorii nu i-au interzis acest lucru

Avocatul Marius Striblea, a declarat, joi, că Elena Udrea, clienta sa, poate să stea de vorbă cu jurnaliştii, chiar dacă se află în arest la domiciliu, deoarece judecătorii nu i-au interzis acest lucru. Elena Udrea, a fost eliberată, joi, din Penitenciarul de Femei Târgșor, după ce ÎCCJ a decis definitiv înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu.

07 mai 2015, 11:44
Avocat: Elena Udrea are dreptul să vorbească cu ziariştii. Judecătorii nu i-au interzis acest lucru

Judecătorii nu au interzis contactul cu presa doamnei Elena Udrea. De altfel, nici nu puteau, pentru că arestul la domiciliu nu prevede această interdiciţie, care poate fi, în schimb, folosită la controlul judiciar. Nu ştiu dacă Elena Udrea va dori să vorbească cu jurnaliştii, dar are dreptul„, a declarat, la România TV avocatul Marius Striblea.

Acesta a precizat că eventualele discuţii depre dosarele penale, dintre Elena Udrea şi jurnalişti, s-ar putea să nu îi facă bine clientei sale, deoarece „acestea pot fi interpretate ca un fel de legătură, chiar indirectă, cu persoanele din dosar, ceilalţi inculpaţi sau martori”.  „Prin urmare, o discuţie prea aplicată pe dosar s-ar putea să fie interpretată de autorităţi ca un contact indirect cu celelalţi inculpaţi, ceea ce ar duce iar la arestare, ceea ce nu ne dorim„, a explicat Marius Striblea.

Mai mult, acesta a spus că în dosarul „Gala Bute” nu există niciun fel de probă împotriva Elenei Udrea, „ci doar un denunţ şi două delaţiuni, fiecare neînsotiţă de o altă probă care să o întărească”.

Primul nostru pas este termenul din 18 mai, când judecătorul de cameră preliminară aşteaptă să-i aducem criticile noastre spre urmărirea penală, sub forma cererilor şi excepţiilor pe care legea ni le îngăduie. Cereri şi excepţii care vizează modul de administrare a probelor la urmărirea penală, modul în care s-a desfăşurat urmărirea penală în general şi eventualele reproşuri legate de modul în care este redactat rechizitoriul„, a declarat avocatul.

Întrebat de jurnalistul România TV dacă Traian Băsescu o va vizita pe Elena Udrea la domiciliu, Marius Striblea a spus că nu ştie nimic despre acest lucru.

Citeşte şi: ELENA UDREA ELIBERATĂ. Marius Striblea: S-a făcut dreptate. Ce STRATEGIE au acum avocaţii

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea a fost eliberată joi din Penitenciarul de Femei Târgșor, după ce ÎCCJ a decis definitiv înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu.

ELENA UDREA ELIBERATĂ. Prima reacţie a Ruxandrei Dragomir, prietena fostului ministru

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Fostul ministru se afla în arest preventiv din 25 februarie.

VEZI ŞI: ELENA UDREA a ieşit din închisoare. Cui a cerut iertare la poarta penitenciarului Târgşor