Avocaţii lui Adrian Năstase cer amânarea executării pedepsei

Avocaţii lui Adrian Năstase vor depune, joi, o cerere de amânare a executării pedepsei, motivată de condiţiile extraordinare în care se află fostul premier, condiţii ce s-ar putea răsfrânge în mod negativ şi asupra familiei acestuia, a declarat joi, avocatul Ion Cazacu.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 08:43
Avocaţii lui Adrian Năstase cer amânarea executării pedepsei

„Vom depune la Tribunalul Bucureşti o cerere în acest sens, în acord cu dispoziţiile Codului de procedură penală”, a mai spus apărătorul lui Năstase.

Cazacu a precizat că amânarea executării pedepsei în cazul clientului său poate fi cerută o singură dată, pentru o perioadă de maximum trei luni.

Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul Trofeul Calităţii, va împlini vineri 62 de ani.

Fostul premier a fost supus, joi dimineaţă, în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală, la o operaţie care s-a încheiat cu succes, starea lui Năstase fiind bună, au declarat surse medicale.

Intervenţia chirurgicală, care a început la ora 10.00 şi a durat aproximativ 60 de minute, a vizat, în principal, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului, o parte a acestora fiind foarte aproape pe laringe şi de glanda tiroidă.

Adrian Năstase a fost norocos, pentru că nu i-au fost afectate structuri anatomice vitale, a declarat şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, potrivit căruia, la operaţia de joi, medicii au realizat tot ce şi-au propus.

„Din fericire, nu au fost leziuni vitale. Nu va rămâne cu sechele, ci cu cicatrice”, a mai spus Lascăr.

Medicul a precizat că fostul premier va mai rămâne în spital aproximativ 14 zile.

Năstase a fost operat sub microscop, deoarece a fost vorba despre o intervenţie chirurgicală de mare fineţe, potrivit aceloraşi surse.

La aceeaşi operaţie, au fost făcute şi intervenţii de chirurgie plastică şi reparatorie, acolo unde a fost cazul, au mai spus sursele citate.

Intervenţiile de chirurgie vasculară au fost efectuate de medicul Şerban Brădişteanu, iar cele de chirurgie plastică şi reparatorie, de Ioan Lascăr. În sala de operaţie s-a aflat însă o întreagă echipă medicală pluridisciplinară.

Înainte de a fi pregătit pentru operaţie, fostul premier a fost vizitat în salon de soţie şi de unul dintre băieţi.