Avocatul Poporului, despre legea care elimină pensiile speciale. „Sunt motive multiple de neconstituţionalitate”

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională a României (CCR) cu excepţie de neconstituţionalitate cu privire la legea care elimină pensiile speciale adoptată de Camera Deputaţilor. Astfel, Renate Weber a afirmat că sunt "motive multiple de neconstituţionalitate".

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 18:11
Avocatul Poporului, despre legea care elimină pensiile speciale. „Sunt motive multiple de neconstituţionalitate”

„Sunt două motive mari pe care le-am invocat noi în această excepţie de neconstituţionalitate – o dată e faptul că nu s-au respectat prevederile clare din Constituţie cu privire la componenţa Parlamentului în momentul în care se modifică Statutul senatorilor şi deputaţilor. Constituţia e foarte clară. E nevoie de şedinţa camerelor reunite, or aici a fost vorba doar de votul Camerei Deputaţilor, iar pe de altă parte celălalt motiv e nerespectarea deciziilor anterioare ale Curţii Constituţionale”, a declarat, pentru Agerpres, Avocatul Poporului, Renate Weber.

Citeşte şi: Modificările referitoare la liberalizarea programelor naţionale de sănătate, dezbătute prin procedură parlamentară obişnuită

Printre acestea, avocatul poporului a menţionat decizii CCR care privesc magistraţii şi judecătorii Curţii de Conturi.

Citeşte şi: CCR a anunţat când se va discuta sesizarea Înaltei Curţi privind eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor

„Sunt motive multiple de neconstituţionalitate (…) am avut sesizări de la diverse categorii profesionale şi analizând am constatat că sunt probleme mari de neconstituţionalitate”, a spus Weber.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, 28 ianuarie, proiectul privind eliminarea pensiilor speciale.
 
 

loading...