Avocatul Poporului monitorizeaza aplicarea masurilor luate in timpul starii de urgenta

Avocatul Poporului a anunțat faptul că monitorizează aplicarea măsurilor luate în timpul stării de urgență și face apel la populație și presă să anunțe suspiciunile privind eventualele încălcări a unor drepturi sau libertăți fundamentale.

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 16:13
Avocatul Poporului monitorizeaza aplicarea masurilor luate in timpul starii de urgenta

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă transmis marți.

„Avocatul Poporului, în calitate de garant constituţional al drepturilor şi libertăţilor fundamentale, luând act de instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, anunţă că monitorizează cu atenţie aplicarea acestei măsuri”, arată instituţia, într-un comunicat de presă transmis marţi.
 
Citeste si: Avocatul Poporului să aibă salariu şi pensie specială de judecător ICCJ, cazare gratuita şi pasaport diplomatic
 
În același timp, Avocatul Poporului face apel la cetățenii români și mass-media să semnaleze telefonic, prin mail, poștă sau orice al mijloc acte sau fapte în legătură cu suspiciuni privind eventuala încălcare a unor drepturi sau libertăți fundamentale.
 
Renate Weber, Avocatul Poporului a precizat faptul că, după încetarea stării de urgență, va întocmi un raport în care va analiza măsurile luate, dar și modul în care acestea au fost puse în aplicare.
 
„Avocatul Poporului precizează că, după încetarea stării de urgenţă, va întocmi un Raport în care va analiza măsurile luate în această perioadă şi modul în care au fost puse în aplicare”, scrie în comunicat.