BAC 2018 ROMANA: Doi elevi din Bucureşti, eliminaţi pentru fraudă

Absolvenţii de liceu de la profilul real care au susţinut, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română la examenul de Bacalaureat au avut de scris un eseu în care să prezinte un text liric aparţinând lui Tudor Arghezi sau Mihai Eminescu, la alegere, în timp ce absolvenţii de la profilul uman au avut de scris un eseu în care să prezinte o operă apaţinând lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

25 iun. 2018, 12:21
BAC 2018 ROMANA: Doi elevi din Bucureşti, eliminaţi pentru fraudă

Doi candidaţi au fost eliminaţi luni în Capitală de la prima probă scrisă a Bacalaureatului – cea la Limba şi literatura română – pentru tentativă de fraudă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a declarat pentru AGERPRES că din cei 13.378 de absolvenţi de liceu înscrişi s-au prezentat la examen 95%.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat au început, luni, cu testul de Limba şi literatura română. Marţi, 26 iunie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă: maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi  italiană. Miercuri, 27 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 28 iunie.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 18.015 candidaţi din promoţiile anterioare), a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

• susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;

• obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.