BACALAUREAT 2014, SIMULARE ROMÂNĂ: Subiectul FACEBOOK a fost pe placul elevilor

Publicat: Luni, 03 Martie 2014 11:33 // Actualizat: Luni, 03 Martie 2014 12:05 // Sursa: romaniatv.net

BACALAUREAT 2014, SUBIECTE ROMÂNĂ: Elevii din clasele a XII-a şi a XI-a susţin, de luni până vineri, simularea examenului de bacalaureat, prima testare fiind la limba română, urmată de limba maternă, proba obligatorie şi cea la alegere a profilului şi specializării. La română, unul dintre subiecte a fost legat de rolul reţelelor de socializare în educaţie. 


BACALAUREAT 2014, SUBIECTE ROMÂNĂ: Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, vineri, că, în pofida faptului că semestrul al doilea este cel mai "complicat din ultimii 25 de ani" pentru profesori din cauza numeroaselor simulări, aceştia nu vor primi bani în plus la salariu pentru corectarea lucrărilor.

BACALAUREAT 2014: profesorii nu vor primi bani în plus pentru corectare

Întrebat într-o conferinţă de presă, vineri, la Bistriţa, dacă profesorii vor fi recompensaţi financiar pentru lucrările corectate la simulări, ministrul Remus Pricopie a spus că "nu se pune problema", transmite corespondentul Mediafax.
"Este cel mai complicat semestru din ultimii 25 de ani pentru profesori. Sigur, şi pentru elevi, dar pentru profesori, directori şi inspectorii şcolari este cel mai complicat an. Eu cred că trebuie să avem două lucruri diferite care, la un moment dat, se unesc între ele. Pe de-o parte este munca de zi cu zi a unui profesor, iar munca lui nu înseamnă numai ce predă, înseamnă şi ce corectează acasă, inclusiv această pregătire pentru examen. Cealaltă problemă, a bugetului Educaţiei, este una preluată de Guvernul Ponta în termeni realişti. S-a plecat de la 2,7% din PIB pentru educaţie în 2011, în 2012 am avut aproape 3% din PIB, în 2013 a fost 3,24%. În 2014, am ajuns la 3,4%. Am avut mai multe discuţii cu premierul, cu Ministerul Finanţelor şi sperăm ca direcţia să meargă în sus, iar salariile profesorilor să crească, nu ca urmare a introducerii unor simulări sau evaluări naţionale, ci ca urmare a unei politici coerente a Guvernului de creştere a creşte salariile cadrelor didactice", a afirmat Pricopie. El a mai spus că profesorii români primesc bani pentru "examene reale".

"Noi plătim examenele reale, de evaluare naţională şi bacalaureat. În Franţa, aceste examene se desfăşoară după un regulament aprobat în 1934 şi fac parte din sarcina didactică. Anul trecut, în 2013, la bacalaureat, am crescut bugetul pentru plata cadrelor didactice cu 10%, iar anul acesta încercăm, pentru examenele reale, să facem acelaşi lucru. Mi-e greu să spun acum procentul, dar vom vedea", a adăugat Pricopie.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 mar 11:42
...română, urmată de limba maternă, proba obligatorie şi cea la alegere a Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.8074
RON
27 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H