BACALAUREAT 2020. Subiecte română la uman şi real la BAC 2020. Cum se puteau rezolva UPDATE

BACALAUREAT 2020. Subiecte română uman şi real Bac 2020. Peste 155.000 de absolvenţi ai clasei a XII-a s-au înscris pentru a susţine bacalaureatul anul acesta. Dintre aceştia aproximativ 123.800 candidaţi din promoţia curentă, iar 31.800 candidaţi sunt din promoţiile anterioare. În Capitală vor susţine probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidaţi.

RomaniaTV.net
22 iun. 2020, 05:14

Subiecte română Bac 2020, profilul uman. Varianta de subiecte de la Bacalaureat 2020 pentru profilul umanist este similară cu cea de la profilul real și tehnologic în privința textelor la prima vedere primite de elevi. Cerințele în schimb sunt diferite, acestea fiind adaptate la programa pentru acest profil.

La subiectul I textul a fost cel al autorului Mircea Bandu, iar cerințele ușor diferite față de cele de la profilul real.

La subiectul I, punctul B, candidații au avut de făcut un text argumentativ despre cum contribuie mass-media (dacă da sau dacă nu) la crearea imaginii publice a unei persoane.

Subiectul III, eseul, a fost de caracterizare a personajului.


(w500) Subiecte l

 

(w500) Subiecte l

Subiecte română Bac 2020. UPDATE. La subiectul I absolvenții de liceu de la profilul real și tehnologic, precum si fieliera vocationala au avut un text la prima vedere „Amintiri despre G. Călinescu”, de Mircea Bandu.

La subiectul I, punctul B, candidații au avut de făcut un text argumentativ despre cum contribuie mass-media (dacă da sau dacă nu) la crearea imaginii publice a unei persoane.

Subiectul III a fost un eseu despre particularitățile unei comedii studiate.

Iată subiectele la profilul real: 

(w500) Subiecte r

(w500)

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2020. Profesoară de limba română: Se poate obţine nota 6 dacă elevii nu sunt analfabeţi funcţional

Subiecte română Bac 2020. Baremele de corectare la română vor fi publicate luni după-amiază, după ora 15.00.

Marţi, 23 iunie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului.

Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi a specializării, este programată joi, 25 iunie.

SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2020. Ce subiecte au primit elevii la Limba Română, în anii trecuţi

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00), numele şi a prenumele candidatului fiind anonimizate.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Bac 2020. Ce se întâmplă cu elevii care au temperatură peste 37,3 în ziua Examenelor Naţionale. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei