Bacşişul, obligatoriu la terasele din Mamaia. Apare pe nota de plată a clientului. Cât scot acum turiştii din buzunar

Mamaia vine cu tot felul de surprize. Mai nou, pe lângă sumele mari pe care le poți plăti pe cazare, pe închiariatul unui sezlong sau pe mâncare, în staţiune trebuie să fii dispus să plătești și bacșișul obligatoriu.

06 aug. 2021, 19:39
Bacşişul, obligatoriu la terasele din Mamaia. Apare pe nota de plată a clientului. Cât scot acum turiştii din buzunar

Bacşişul, obligatoriu la terasele din Mamaia. Turiștii se plâng că acesta vine pe notă, ca sumă fixă de 10% din valoarea consumației, neavând posibilitatea să dai mai puțin sau poate chiar deloc, dacă nu ai fost mulțumit de serviciile oferite.

Bacşişul, obligatoriu la terasele din Mamaia. Apare pe nota de plată a clientului

Într-adevăr, legea spune că trebuie oferit bon clienților pentru bacșișul oferit, însă acesta este oferit după ce clientul lasă bacșișul pe care îl dorește.

Un sejur în Mamaia, stațiunea cea mai căutaă de pe litoralul românesc, îți poate scoate din buzunar o sumă deloc de neglijat. Pe lângă cazarea deloc ieftină, trei mese pe zi își pot afecta serios bugetul. Micul dejun în Mamaia poate varia, în ceea ce privește prețul, între 25-45 lei, în funcție de localul la care alegi să savurezi prima masă a zilei. Dacă mai vrei și o cafea, poți scoate din buzunar chiar și 50 de lei.

Pentru două feluri de mâncare + o băutură răcoritoare la prânz, poți scoate din buzunar, peste și 100 de lei. Dacă mai vrei să savurezi și o gustare pe parcursul zilei, îți mai golești portofelul de cel puțin 25-40 de lei. Cina nu este nici ea ieftină, căci prețul poate ajunge, de asemenea, tot la 100 de lei. Practic, pentru 3 mese pe zi în stațiunea Mamaia, plus gustări, scoți din buzunar între 300-350 de lei, spune cancan.ro.

Citeşte şi: Câţi lei a plătit un turist din Mamaia pe o ciorbă, o porţie de hamsii şi o bere. „Noroc că am putut lăsa mașina la o cunoștință”. Anunţul făcut
 

Nici Costinești, stațiunea preferată de tineri nu este mai ieftină! Pe plajă, un suc costă între 7 și 10 lei, o înghețată are cam același preț, unde mai punem la socoleală prânzul și cina, care pot costa, pentru o singură persoană, chiar și 150 de lei. În total, pentru o zi de plajă în Costinești scoatem din buzunar între 300-400 de lei, pentru cele 3 mese ale zilei, închirierea șezlongului de pe plajă, dar și răsfăț cu diverse gustări.

Citeşte şi: Cele mai absurde reclamaţii ale turiştilor de pe litoral: „Localnicele erau prea frumoase, iar acest lucru mi-a creat complexe“